Ελληνοτουρκικά

Καμπανάκι κινδύνου από τον ναύαρχο Δεμέστιχα: «Ο Ερντογάν είναι αλλοπρόσαλλος – Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση»

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με υπαρκτά προβλήματα στα Ανατολικά και στο εσωτερικό της δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις», ο επίτιμος αρχηγός Στόλου Γρηγόρης Δεμέστιχας.

Είπε πως η Άγκυρα προκαλεί σε Αιγαίο, Θράκη και Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς θέλει να γίνει περιφερειακή δύναμη και να ελέγχει από τα Βαλκάνια έως τη Μέση Ανατολή. Τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς ο Ερντογάν είναι ένας αλλοπρόσαλλος ηγέτης.

Ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει και πως η Ελλάδα πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητα της με αύξηση της στρατιωτικής της ισχύος.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αύξησης οροφής του προσωπικού με αύξηση θητείας για καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερη εφεδρεία.

Παράλληλα είπε πως θα πρέπει να δοθεί ένα διαχειρίσιμο ποσό ώστε το υλικό που υπάρχει σήμερα να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων ενώ όπως είπε θα πρέπει να εμβαθύνουμε στις συμμαχίες.

Χαρακτήρισε θερμά επεισόδια τον εμβολισμού ελληνικού σκάφους και τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών ενώ είπε πως η Τουρκία είναι πιθανό να προχωρήσει σε μια κρίση.

Τέλος, τόνισε πως η Τουρκία θα προκαλέσει κάποια επεισόδια και πως είναι απαραίτητη η σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...