Κόσμος

Ιδού το ''ήθος'' τους: Ένοχος για βιασμό κρίθηκε ο γκουρού Ασαράμ Μπαπού

Ο Ινδός γκουρού Ασαράμ Μπαπού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει εκατομμύρια υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο, κρίθηκε ένοχος για βιασμό.

Δικαστήριο της βόρειας πόλης Τζοντπούρ έκρινε ένοχο τον Ασαράμ Μπαπού για τον βιασμό μιας 16χρονης το 2013 στο άσραμ του στη συγκεκριμένη πόλη (Σ.τ.Σ: τα άσραμ ήταν ερημητήρια Ινδουιστών σοφών στην αρχαία Ινδία, οι οποίοι κατέφευγαν εκεί για να βρουν γαλήνη, με στόχο την περισυλλογή. Τα άσραμ λειτουργούσαν και ως σχολεία. Οι μαθητές έμεναν μέσα στο χώρο του άσραμ, συμμετείχαν στις εργασίες και εξασκούνταν σε σωματικές και πνευματικές ασκήσεις).

Ο 77χρονος γκουρού, ο οποίος διαθέτει 400 άσραμ σε όλο τον κόσμο όπου διδάσκει διαλογισμό και γιόγκα, πιθανόν να εφεσιβάλει την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο.

Ο ίδιος δικάζεται και για μια άλλη υπόθεση βιασμού στο κρατίδιο Γκουτζαράτ. Ο Ουτσάβ Μπάινς, ο δικηγόρος του θύματος, δήλωσε στο NDTV ότι αναμένει να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Μπαπού.

Το Τζοντπούρ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού καθώς πιθανολογείται ότι θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια από τους υποστηρικτές του γκουρού. Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα εντός της ημέρας.

Τα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν έπειτα από ένα περιστατικό, τον περασμένο χρόνο, όπου οι υποστηρικτές ενός άλλου γκουρού, του Γκουρμέετ Ραμ Ραχίμ, προκάλεσαν βίαια επεισόδια με 23 νεκρούς όταν εκείνος κρίθηκε ένοχος για βιασμό.

Ο Ασαράμ συνελήφθη το 2013 όταν δύο υποστηρικτές του κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι η κόρη τους είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον γκουρού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι είχε στείλει την κόρη του σε ένα από τα άσραμ του καθώς "βρισκόταν υπό την επήρρεια κάποιων υπερφυσικών δυνάμεων".

Από το άσραμ τούς πρότειναν να πάνε την κόρη τους στο Τζοντπούρ για να συναντήσει τον γκουρού.

Η οικογένεια έφθασε στο άσραμ του Τζοντπούρ στις 14 Αυγούστου. Το επόμενο βράδυ ο Ασαράμ κάλεσε το κορίτσι στο δωμάτιό του για να το "θεραπεύσει", όπως είπε. Στη συνέχεια τη βίασε, ενώ οι γονείς της περίμεναν απ΄έξω ψέλνοντας τους ύμνους που τους είχε πει, υποστηρίζει η αστυνομία.

Η ίδια πηγή λέει ότι ο γκουρού υποχρέωσε την ανήλικη να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις απειλώντας την ότι θα δολοφονήσει την οικογένειά της αν το αποκαλύψει.

Το θύμα είπε στους γονείς της τι είχε συμβεί την επόμενη μέρα. Εκείνοι προσπάθησαν να τον αντιμετωπίσουν αλλά τους αρνήθηκε η είσοδος στα άσραμ του.

Ποιος είναι ο Ασαράμ Μπαπού 

Ο Ασουμάλ Χαρπαλάνι γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1941 σε ένα χωριό που ονομάζεται Μπεράνι στην περιοχή Σινδ, η οποία σήμερα είναι μια από τις τέσσερις επαρχίες του Πακιστάν και αποτελεί την ιστορική κοιτίδα των Σιντ.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στην πόλη Αχμανταμπάντ του Γκουτζαράτ φεύγοντας από την Ινδία.

Τη δεκαετία του΄60 ξεκίνησε να ασκεί τον πνευματισμό στο πλευρό διάφορων γκουρού, ένας εκ των οποίων του έδωσε το όνομα Ασαράμ.

Το 1972 σχημάτισε το πρώτο του άσραμ στις όχθες του ποταμού Σαμπαρμάτι στην πόλη Μοτέρα του Γκουτζαράτ.

Η επιρροή του εξαπλώθηκε σε διάφορα τμήματα της Ινδίας και μέσα στις επόμενες δεκαετίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, έχει 40 εκατομμύρια ακόλουθους παγκοσμίως.

Σημαντικοί ινδοί πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, έχουν στο παρελθόν παρακολουθήσει κηρύγματά του.

Επίσης έχει ακίνητη περιουσία αξίας εκατομμυρίων δολαρίων σε όλη τη χώρα. Η αστυνομία μάλιστα διενεργεί έρευνα εις βάρος του για διαφθορά και πλαστογραφία.

Ο Ασαράμ κατηγορείται εξάλλου ότι βίασε και μια άλλη γυναίκα στην πόλη Σουράτ του Γκουτζαράτ, το διάστημα 2002-2004. Η δίκη για την υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τουλάχιστον εννέα μάρτυρες και στις δύο περιπτώσεις έχουν δεχτεί επίθεση την τελευταία πενταετία -- τρεις εκ των οποίων κατέληξαν.

Η αστυνομία ερευνά και τις επιθέσεις αυτές.

Οι οικογένειες των θυμάτων επιμένουν ότι ο γκουρού και οι υποστηρικτές του βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, μια κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

Υποστηρικτές του έχουν απειλήσει την οικογένεια του θύματος βιασμού στο Τζοντπούρ, για την οποία ο Ασαράμ έχει καταδικαστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...