Εκκλησία

Θεία λειτουργία και ανέβασμα μαντηλιών στον Άγιο Γεώργιο Μανδηλά στο Καστράκι (βίντεο)

Πολλοί ήταν αυτοί που και φέτος συνέρευσαν στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Μανδηλά στο Καστράκι για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και το ανέβασμα των μαντηλιών στο βράχο. Ο ιερέας του Καστρακίου π. Ιωάννης Παπαϊθωάννου τέλεσε τη θεια λειτουργία και στο τέλος μοίρασε το αντίδωρο αλλά και μαντήλια στους πιστούς που περίμεναν υπομονετικά έξω από το εξωκκλήσι.

Οι νέοι του χωριού, και όχι μόνο, ζωσμένοι στη μέση τους τα μαντήλια που πρόσφεραν οι πιστοί, ανέβηκαν τον βράχο με σχοινί και τα τοποθέτησαν εκεί ενώ κατέβασαν με ευλάβεια, τα περσινά, τα οποία, όπως αναφέραμε, μοιράστηκαν στους πιστούς, τηρώντας το έθιμο που έχει τις ρίζες του στα βάθη των χρόνων.

Την Θεία Λειτουργία και το ανέβασμα των μαντηλιών στο βράχο παρακολούλθησαν φέτος, εκτός των άλλων, και μαθητές της τετάρτης και έκτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

https://youtu.be/IkIpzQzl__M

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...