Κόσμος

«Θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε βάσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία» - Μήπως έχει ήδη γίνει;

Μετά από μια μαζική επίθεση πυραύλων που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, η συριακή ηγεσία εξετάζει τώρα πώς να ανταποκριθεί σε αυτή την επίθεση και ποιες μεθόδους να χρησιμοποιήσει σύμφωνα με το sputniknews.com.

Η απάντηση της Συρίας μπορεί να έρθει με τη μορφή της «επίθεσης εναντίον βάσεων των δραστών» στη χώρα μέσω πυραυλικών επιθέσεων με βλήματα επιφανείας-επιφανείας και με τη βοήθεια των ομάδων τοπικής αντίστασης, δήλωσε οΤαξίαρχος Mohammed Issa στο Sputnik Αραβικά.

Και αυτό μάλλον είναι το κλείδι, το οποίο είχαμε αναδείξει σε πρόσφατο άρθρο στη Freepen.gr. Η εμφάνιση αντιστασιακών ομάδων ανατολικά του Ευφράτη θα είναι ο ανεπίσημος στρατός που θα αναλάβει να δυσκολέψει Γάλλους, Αμερικανούς και SDF. Υπό το πρίσμα αυτό, μήπως τα χτυπήματα έχουν ήδη αρχίσει με πρόσφατη την επίθεση στη βάση στις παλιές εγκαταστάσεις της Λαφάρζ στη Ράκκα;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν σήμερα αρκετές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, που βρίσκεται στην περιοχή της πόλης της αλ-Tanf κοντά στα σύνορα της χώρας με Ιορδανία και Ιράκ, καθώς και στις περιοχές που ελέγχονται από τις SDF στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου η Γαλλία πρόσφατα καθιέρωσε στρατιωτική παρουσία.

Είπε επίσης ότι ο συριακός στρατός σκοπεύει να αναπτύξει μονάδες πυραύλων εδάφους-αέρος σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μετατρέποντάς τες σε «κλειστές ζώνες αεράμυνας».

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ