Κόσμος

Θέλουν να πετούν...αόρατοι πάνω από το Αιγαίο

Με εντυπωσιακούς τίτλους πως η Τουρκία με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα αλλάζει όλες τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, ο τουρκικός τύπος αναγγέλλει την έναρξη παραγωγής νέου συστήματος που θα εγκατασταθεί στο εγγύς μέλλον, απόκρυψης των πολεμικών της αεροσκαφών από τα εχθρικά ραντάρ.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα, το νέο πρόγραμμα που έχει την ονομασία, Stand off Jammer, (SOJ), που θα εγκατασταθεί στα πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, θα έχει την δυνατότητα να αποκρύπτει τα πολεμικά αεροσκάφη σε βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, δηλαδή με λίγα λόγια θα κάνει την τουρκική πολεμική αεροπορία αόρατη. Η επίσπευση της παράγωγης αυτών των συστημάτων έγινε με αφορμή το μεγάλο φιάσκο της κατάρριψης στις 22 Ιουνίου του 2012 του τουρκικού F-4 από την συριακή αεράμυνα, ένα επεισόδιο που το φέρουν βαρέως οι Τούρκοι μέχρι σήμερα.

Το σύστημα αυτό όπως τονίζεται στα τουρκικά δημοσιεύματα, το έχουν μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ τώρα προβλέπεται να το αποκτήσει και η Τουρκία. Το έργο έχει αναλάβει η γνωστή τουρκική πολεμική βιομηχανία που ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά συστήματα, ASELSAN, σε συνεργασία με τις επίσης τουρκικές, SAVRONIK και TEMPUS.

Τώρα το κατά πόσο όλα αυτά πρόκειται να επαληθευτούν και κυρίως τι συνέπειες μπορεί έχουν στον από δεκαετίες ακήρυκτο εναέριο πόλεμο πάνω από το Αιγαίο, μέλλει να το δούμε ίσως πολύ σύντομα. Γεγονός είναι πως η άλλη πλευρά του Αιγαίου συνεχίζει το ξέφρενο εξοπλιστικό της πρόγραμμα ενώ το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή και γύρω από την Τουρκία μυρίζει όλο και πιο πολύ μπαρούτι.

nikosxeiladakis

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...