Οπλικά συστήματα

Η Raytheon ολοκλήρωσε τις δοκιμές ανάπτυξης της Βόμβας Μικρής Διαμέτρου II

Η Raytheon ολοκλήρωσε τις δοκιμές ανάπτυξης της Βόμβας Μικρής Διαμέτρου II (SDB II), γεγονός που την φέρνει πιο κοντά στο να καταστεί το συγκεκριμένο όπλο επιχειρησιακό με τα μαχητικά αεροσκάφη που θα είναι πιστοποιημένο.

Οι δοκιμές κυβερνητικής αποδοχής που είναι προϋπόθεση για το επόμενο βήμα δηλαδή τις επιχειρησιακές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Εν τω μεταξύ η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή της δεύτερης παρτίδας SDB II μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης της πρώτης το 2017. Τα συγκεκριμένα όπλα παράγονται στην πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στο Tucson της Αριζόνα.

Η βόμβα SDB II είναι ένα πυρομαχικό ανεμοπορίας, υψηλής ακριβείας με έναν μοναδικό σύστημα εντοπισμό στόχου με τρεις μεθόδους ήτοι χιλιοστομετρικό ραντάρ, Θερμική απεικόνισή άνευ ψύξης και ημιενεργό καθοδήγηση με λέιζερ για να βρει τον στόχο. Το datalink του όπλου είναι αμφίδρομο και του επιτρέπει να λαμβάνει ενημερώσεις σχετικά με τις συντεταγμένες του στόχου κατά την πτήση.

https://www.youtube.com/watch?v=gcHGn20FQu4

Όταν διατεθεί για επιχειρησιακή χρήση στα πληρώματα των αεροσκαφών, οι SDB II θα επιτρέψουν στους πιλότους να εμπλέξουν περισσότερους στόχους (και κινούμενους) σε μία ακτίνα μεγαλύτερη των 40 μιλίων χρησιμοποιώντας λιγότερα αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών ανάπτυξης, οι πιλότοι έριξαν 44 βόμβες SDB II για να δοκιμάσουν όλες τις μεθόδους καθοδήγησης. Οι δοκιμές έγιναν με αεροσκάφος F-15E Strike Eagle, με το οποίο το όπλο είχε άριστη πιστοποίηση και συνεργασία και κατέστρεψε κινούμενους στόχους σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και απέδειξ την άριστη λειτουργία της ζεύξης δεδομένων.

Η SDB II έχει ήδη αρχίσει να πιστοποιείται και σε αεροσκάφη F-35 και F/A-18E/F Super Hornet. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου όπλου είναι ότι είναι μικρό, επομένως μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλους αριθμούς, έχει μικρή πολεμική κεφαλή οπότε συμβάλλει ουσιαστικά στον περιορισμό των παράπλευρων απωλειών αμάχων, ενώ καθώς είναι κατευθυνόμενο, χρειάζεται πολύ μικρότερος αριθμός βομβών (ή αεροσκαφών φορέων) για να καταστραφεί ένας στόχος.

 

πηγή: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...