Κόσμος

Η Τουρκία ενισχύει τον προϋπολογισμό του TF-X με $1,1 δις

Το πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του τουρκικού εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους (TF-X) θα δεχθεί οικονομική ενίσχυση ₺4,8 δισεκατομμυρίων, αναφέρει η «Daily Sabah». Με την τρέχουσα ισοτιμία, το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε $1,1 δις.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της TAI Temel Kotil, το TF-X πρέπει να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2023, έτος συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Για τις ανάγκες του προγράμματος υπάρχει συνεργασία μεταξύ της TAI και της βρετανικής BAE Systems. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει 3.200 θέσεις εργασίας, Άλλα 11.200 άτομα προσωπικό θα συνδεθούν έμμεσα με το ίδιο.

Το TF-X θα ανήκει στην 5η γενιά μαχητικών, θα περιλαμβάνει τεχνολογία stealth και ικανότητα πτήσης με υπερηχητική ταχύτητα χωρίς χρήση μετάκαυσης. Το αεροσκάφος θα εισέλθει σε υπηρεσία με την Τουρκική Αεροπορία το 2031.

 

πηγή: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...