Ελληνοτουρκικά

Η προειδοποίηση Αρχιμανδρίτη Αγίου Όρους: «Γίνεται ένα λάθος και μπορεί να προκαλέσουμε κάτι, το οποίο μετά δεν θα έχει επιστροφή»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ.

Μεταξύ άλλων ερωτηθείς για το πως βλέπει το Άγιο Όρος την κατάσταση στη χώρα μας αναφέρθηκε στην όξυνση των σχέσεων με την Τουρκία, ρίχνοντας έμμεσες βολές στον Υπουργό Εθνικής “Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για το γεγονός ότι δεν βοηθούν οι κατά καιρούς δηλώσεις του στην αποκλιμάκωση της έντασης με την γείτονα.

Δείτε τι ανέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στη συνέντευξη για την έκρυθμη κατάσταση Ελλάδος-Τουρκίας.

΄΄Δεν εγκαταλείπει ο Θεός τους ανθρώπους, εμείς πολλές φορές τον εγκαταλείπουμε και απομακρυνόμαστε από την αγκαλιά του, πόσο μάλλον σήμερα σε μια περίοδο όπου η χώρα μας απειλείται από τον κίνδυνο μιας ενόπλου συρράξεως.

Είναι τραγικό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη στο να διαχειρισθεί τις τύχες μας. Δεν πολιτικολογώ, ούτε διαχωρίζω αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους. Όλοι είναι το ίδιο για την Εκκλησίας.

Ποιος όμως θα μπορέσει να τους πει ότι κάνουν κάποια πράγματα που είναι, ας μου συγχωρεθεί η έκφραση, ανεγκέφαλα.

Δεν αναφέρομαι αν συμφωνώ με κινήσεις του πρωθυπουργού ή του Υπουργού Αμύνης.

Αλλά γίνεται ένα λάθος αυτή τη στιγμή. Το λένε πολλοί. Δεν έχουμε διαβάσει ιστορία; Ας διαβάσει ακόμα και αυτή τη στιγμή ιστορία όποιος θέλει, ακόμα και αυτοί που κυβερνούν, να δουν ότι τόσοι πόλεμοι που έχουν γίνει στην ιστορία και που συνήθως την πληρώνει ο απλός λαός, έγιναν από χαζές κινήσεις.

Ανεγκέφαλες κινήσεις ανθρώπων. Ποιος ο λόγος στην πρόκληση που μας κάνει ο απέναντι γείτονας, στις προκλήσεις που είναι καθαρά πολιτικές και τις χρησιμοποιεί επειδή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και δεν τα βγάζει πέρα και χρησιμοποιεί αυτές τις προκλήσεις για να κερδίσει ψήφους, υπάρχει λόγος να απαντούμε εμείς στις προκλήσεις με ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και να κάνουμε συναγωνισμό στο ποιος θα εκφράσει τον πιο προκλητικό λόγο;

Έτσι θα προκαλέσουμε κάτι, το οποίο μετά δεν θα έχει επιστροφή.΄΄

ekklisiaonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές