Κοινωνία

Η κυβέρνηση της... Αριστεράς μπλοκάρει το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες λόγω τεκμηρίων διαβίωσης

«Μπλόκο» στα επιδόματα του ΟΓΑ για χιλιάδες ανάσφαλιστους υπερήλικες με πενιχρά εισοδήματα βάζουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ειδικότερα με το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης όποιος δεν έχει έσοδα αλλά μένει σε ιδιόκτητο ή νοικιασμένο σπίτι επιφανείας έως 100 τ.μ. θεωρείται ότι έχει «εισόδημα» και αυτομάτως κόβεται από την ενίσχυση των 360 ευρώ εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ.

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, όσοι υπέβαλαν ή υποβάλλουν αιτήσεις με ηλικία άνω των 67 ετών για να πάρουν το επίδομα που φτάνει τα 360 ευρώ, διαπιστώνουν ότι, αν και άποροι, θεωρούνται εισοδηματίες, επειδή τυγχάνει οι περισσότεροι να διαθέτουν ένα παλιό σπίτι που η εφορία το «τιμολογεί» ως τεκμαρτό εισόδημα 4.000 ή 5.000 ευρώ το χρόνο.

Μάλιστα όσοι έχουν αποκτήσει ένα μικρό διαμέρισμα των 25 ή 40 τετραγωνικών μέτρων αλλά έμειναν άνεργοι και δεν καταφέρνουν να συμπληρώσουν τα 4.500 ένσημα για να πάρουν σύνταξη, μένουν έξω από την ενίσχυση των 360 ευρώ εφόσον το τεκμήριο του διαμερίσματος ή και άλλων ακινήτων υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ.

Σημείωνεται ότι το βασικό κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος είναι το συνολικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 4.320 ευρώ, να μην έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 90.000 ευρώ και να μην έχουν μέσα μεταφοράς (ΙΧ, κ.λπ.) με τεκμήριο άνω των 6.000 ευρώ.

Η μόνη διέξοδος για τους υπερήλικες είναι να πάρουν 200 ευρώ από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης αντί των 360 ευρώ από τον ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...