Κοινωνία

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ενεργοποιούνται οι κάρτες ανέργων και ΑμεΑ για δωρεάν μετακινήσεις -Η διαδικασία

Περισσότεροι από 95.000 άνεργοι και ΑμεΑ μπορούν να φορτίσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους ATH.ENA Card, με δωρεάν μετακινήσεις, στα 300 αυτόματα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οσοι άνεργοι και ΑμεΑ έχουν παραλάβει την προσωποποιημένη κάρτα και έχουν πιστοποιήσει το δικαίωμά τους μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr/athenacard/), μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους με δωρεάν κόμιστρο στα μηχανήματα σε όλους τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, σε στάσεις του τραμ και σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου των λεωφορείων και τρόλεϊ (τα σημεία παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr). Το δωρεάν κόμιστρο ενεργοποιείται μόνο στα αυτόματα μηχανήματα και όχι στα εκδοτήρια, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Οι άνεργοι καλούνται να το ανανεώνουν σε μηνιαία βάση.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Για να ενεργοποιήσει το δωρεάν κόμιστρο ο δικαιούχος πρέπει να κάνει τα εξής:

Μεταβαίνει σε ένα από τα 300 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών» (ΑΜΕΚ) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αρχική οθόνη του ΑΜΕΚ, επιλέγει τη γλώσσα που επιθυμεί και στη συνέχεια, την επιλογή «Επιδότηση» από το βασικό μενού.

Τοποθετεί κατακόρυφα την προσωποποιημένη ATH.ENA Card στην υποδοχή που βρίσκεται στο κάτω αριστερά μέρος της πρόσοψης του ΑΜΕΚ.

Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα, εάν η συγκεκριμένη κάρτα δικαιούται επιδότησης και στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης επιλέγει το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης της κάρτας του.

Προσοχή: όσο διαρκεί η φόρτιση του κομίστρου δεν πρέπει να αφαιρεθεί η κάρτα από την υποδοχή.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο επιβάτης αφαιρεί την κάρτα από την υποδοχή και παραλαμβάνει την απόδειξη από τη θύρα εξόδου. Η κάρτα έχει φορτιστεί με το δωρεάν κόμιστρο και είναι έτοιμη προς χρήση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...