Πολιτική

Εσωκομματικό μαχαίρωμα από Ν. Φίλη - Αμφισβητεί την «καθαρή έξοδο»: «Με 3,5% πλεόνασμα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»

Σε ευθεία αμφισβήτηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί καθαρής εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, προχώρησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα, λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Καστελόριζο όπου ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος των μνημονίων, ο κ. Φίλης από τη Βουλή αμφισβήτησε το σχέδιο λέγοντας ουσιαστικά πως δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος χωρίς μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και σύγκλισης με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Μάλιστα στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης σε επιτροπή της Βουλής για το δημογραφικό, άφησε αιχμές για το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, λέγοντας πως « το ερώτημα είναι αν αντιλαμβάνεται όσα λέμε για τη πορεία μετά το μνημόνιο. Με 3,5% πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια είναι σαφές ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα και μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Φίλης επικαλέστηκε μελέτη για τη βιωσιμότητα του χρέους λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνει απόσβεση αν δεν υπάρξει ονομαστική απομείωσή του κατά 15%-20%.

«Δεν είναι έξοδος (σ.σ. από μνημόνια) αν δεν κουβεντιάσουμε πως θα σταματήσει η απόκλιση της ελληνικής οικονομίας από τις ευρωπαϊκές και πως θα υπάρξει υπέρβαση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στους στόχους του σχεδίου ανάπτυξης της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερώτημα για το αν έχει ο ίδιος υπόψη του αυτό το σχέδιο σημείωσε: «όχι ένα προσχέδιο έχουμε δει! Το έχουν οι Ευρωπαίοι».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...