Πολεμική αεροπορία

Ερώτηση Δαβάκη για το θέμα της πώλησης των F-16

Το θέμα της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block 30 έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό, κ. Πάνο Καμμένο, όπως αναφέρει το onalert.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης επισημαίνει ότι, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου, η πώληση αριθμού μαχητικών τύπου F-16 Block 30 φαίνεται να αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού 85 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε διαμόρφωση τύπου Viper.

Με βάση αυτήν την επισήμανση και λαμβάνοντας υπ’ όψη τόσο την έντονη κινητικότητα και το σκληρό ανταγωνισμό της διεθνούς αγοράς μεταχειρισμένων αεροσκαφών, ο κ. Δαβάκης παρατηρεί ότι εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες, το σχεδιασμό και τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος καλείται να απαντήσει στα ακόλουθα πέντε ερωτήματα:

Πρώτον, πόσα αεροσκάφη F-16 Block 30 και σε τι τιμή μονάδας διαθέτει το ΥΠΕΘΑ προς πώληση στη διεθνή αγορά;

Δεύτερον, με πόσες και ποιες χώρες έχει συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης αυτών των μαχητικών;

Τρίτον, είναι η πώληση των αεροσκαφών αυτών όντως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού 85 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε διαμόρφωση τύπου Viper;

Τέλος, προτίθεται να καταθέσει προσφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αγοράς μαχητικών αεροσκαφών της Ρουμανίας;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ