Κόσμος

Εξπρές του μεσονυχτίου για μέλη ελληνικού συγκροτήματος - Πώς περιγράφουν τον εφιάλτη στις φυλακές της Τιφλίδας

Μια δυσάρεστη περιπέτεια έζησαν πριν από λίγες ημέρες τα μέλη ενός ελληνικού συγκροτήματος στη Γεωργία. Ο λόγος για τους Rotting Christ, τους οποίους οι Αρχές της χώρας συνέλαβαν με κατηγορίες για σατανισμό και τρομοκρατία.

Τα αδέρφια Σάκης και Θέμης Τόλης, ιδρυτικά μέλη της μπάντας, συνελήφθησαν στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης και έπρεπε να περάσουν κάποιες ώρες στη φυλακή μέχρι να τους επιτραπεί να αποχωρήσουν, να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη τους εμφάνιση και να ταξιδέψουν στην Αρμενία.

Ο frontman της μπάντας, Σάκης Τόλης, περιέγραψε το περιστατικο: «Φτάσαμε στην Τιφλίδα το πρωί της Πέμπτης, 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, η Αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις. Αντ' αυτού, κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι "εμπιστευτικό". Οι δικηγόροι μας μας ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων στη χώρα, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες».

Και συνέχισε: «Χωρίς άλλη προειδοποίηση και κάποια επίσημη αιτιολογία, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί, χωρίς να μας επιτρέψουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, τους δικηγόρους μας ή την Πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα, για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν κάκιστες και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα».

«Ευτυχώς, μόνο το όνομα "Τόλης" ήταν στη λίστα των ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν τις νομικές διαδικασίες. Ο τοπικός διοργανωτής, μαζί με δημοσιογράφους και τους δικηγόρους, ύστερα από σκληρή δουλειά, κατάφερε να μας απελευθερώσει. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν για την αποφυλάκιση μας. Τελικά, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτικά. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους», πρόσθεσε.

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στη Γεωργία, η μπάντα επανήλθε στο θέμα, μέσω Facebook, ξεκαθαρίζοντας πως οι Rotting Christ είναι ενάντια σε κάθε θρησκοληψία και επίθεση κατά της ελευθερίας της έκφρασης, διαβεβαιώνοντας τους απανταχού φαν τους είναι καλά.

"Σε όλους τους φίλους που ανησυχούν για την κατάστασή μας μετά την πρόσφατη περιπέτεια που είχαμε με τη σύλληψή μας, θα'θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι είμαστε πίσω στο σπίτι ασφαλείς, σώοι και αβλαβείς. Δεν υπάρχει φυλακή που μπορεί να σταματήσει τον ατελείωτο πόθο μας για το μέταλ και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια σε οποιοδήποτε είδος θρησκευτικών καθεστώτων, καθώς και κάθε είδος τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται", έγραψαν μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...