Ελληνοτουρκικά

Εξερράγη τουρκικό UCAV Harpy κατά την διάρκεια δοκιμής καταστροφής ελληνικού ραντάρ Α/Α - Το εξουδετέρωσαν Ισραηλινοί;

Η Τουρκία ασκείται σε όλα τα επίπεδα και ετοιμάζεται για έναν πόλεμο με την Ελλάδα. Ο τομές των επικοινωνιών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι καθοριστικής σημασίας και αυτό το γνωρίζουν και οι δύο πλευρές του Αιγαίου, λαμβάνοντας τα μέτρα τους.

Δεν θα πούμε πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή την απειλή, ή πόσο έτοιμη είναι (σ.σ. η αλήθεια είναι δεν είναι και τόσο έτοιμη), αλλά πώς οργανώνεται η Τουρκία. Στις 18 Απριλίου 2018, η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε δύο εκτοξεύσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών καταστολής κατά συστημάτων ραντάρ της της εχθρικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Πρόκειται για τα ισραηλινής κατασκευής Harpy. Το ένα εξ αυτών ωστόσο εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε εκτός του Πεδίου Βολής και Ασκήσεων Karapinar του Ικονίου, όπου και εξερράγη. Tα Harpy έχουν σχεδιαστεί για να πετάνε σε εχθρικό εναέριο χώρο μέχρι να ανιχνεύσουν ένα ραντάρ και εν συνεχεία να το καταστρέψουν.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα με τα ισραηλινής κατασκευής UCAV αν και τα συγκεκριμένα φέρονται να είναι αντίγραφα του συστήματος Harpy του Israel Aerospace Industries (IAI) που αγοράστηκαν από την Κίνα τη δεκαετία του 1990 και παραχωρήθηκαν στη Τουρκία στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο χωρών. Ποιο είναι αυτό; Πως μετά την ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ δεν μπορούν να υποστηριχθούν και συνεπώς δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πώς οι Ισραηλινοί μπορούν να παρέμβουν στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστολής της εχθρικής αεράμυνας και να τα εξουδετερώσουν. Θυμίζουμε απλά πώς το Ισραήλ με την Ελλάδα διατηρούν πλέον άριστες σχέσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την αποτυχημένη εκτόξευση και τα χαρακτηριστικά των Harpy: 

 

General characteristics

  • Length: 2.7 m (8 ft 10 in)
  • Wingspan: 2.1 m (6 ft 11 in)
  • Powerplant: 1 × UEL AR731 Wankel rotary engine, 28 kW (38 hp)

Performance

  • Maximum speed: 185 km/h (115 mph; 100 kn)
  • Range: 500 km (311 mi; 270 nmi)

Armament

  • 1 × 32 kg (70 lb) high-explosive warhead
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...