Κόσμος

Εντυπωσιακοί ελιγμοί ισραηλινών μαχητικών πάνω από την παραλία του Τελ Αβίβ - [vid]

Το Ισραήλ γιορτάζει τα 70 χρόνια ανεξαρτησίας του με μια θεαματική αεροπορική επίδειξη

Την 70η Επέτειο της Ανεξαρτησίας του γιορτάζει σήμερα το Ισραήλ, Yom Haatsmaut από την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του στις 14 Μάϊου 1948. 

Οι Ισραηλινοί είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακό airshow πάνω από την ηλιόλουστη παραλία του Τελ Αβίβ.

https://twitter.com/haaretzcom/status/986933370352488448

Οι ικανότητες των πιλότων της Αεροπορίας του Ισραήλ είναι παγκοσμίως γνωστές, καθώς πέρα από τις ΗΠΑ αλλά και την Ελλάδα φυσικά, διαθέτουν μερικούς από τους καλύτερους χειριστές μαχητικών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο Ισραήλ διεξάγεται το Blue Flag, μια αεροπορική άσκηση η οποία αποτελεί ότι πιο κοντινό σε "Top Gun" και στην οποία συμμετέχουν οι καλύτεροι πιλότοι και αεροσκάφη από όλο τον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=cA3sxCvsZwA

Σημειώνεται ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μεταξύ 950 και 1.000 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 400-500 αποτελούν υπερσύγχρονα F-16 και F-15, ενώ διαθέτει και F-35. Για σύγκριση, η Γαλλία διαθέτει μεταξύ 330 και 350 μαχητικά αεροσκάφη.

https://www.youtube.com/watch?v=fHw6x4iBu6Y

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές