Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Yeni Safak: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να βυθίσει ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο» - Σε θέσεις μάχης το Πολεμικό Ναυτικό

Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να βυθίσουν ελληνικό πλοίο στο Αιγαίο γράφει η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» και μιλάει πλέον ανοιχτά για ελληνοτουρκική σύρραξη. Πρόκειται για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και αρκεί κανείς να επισημάνει πώς η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι φιλοκυβερνητική και εκφράζει σχεδόν απόλυτα τις θέσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην πιθανότητα ένα τουρκικό πλοίο να «χτυπήσει» και να βυθίσει ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σε αυτή την περίπτωση, λέει ο αρθρογράφος, όλες οι χώρες της Ευρώπης θα συμμαχήσουν εναντίον της Τουρκίας.

Είναι ένα σενάριο που σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο Σκάι ο Μανώλης Κωστίδης έρχεται σε μια περίοδο όπου οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση και μοιάζουν να επιζητούν κάποιο θερμό επεισόδιο. Μάλιστα το σενάριο θυμίζει έντονα την επιθετική κίνηση με τον εμβολισμό του πλοίου του Λιμενικού στα Ίμια.

Ο Τούρκος αρθρογράφος μοιάζει να εκφράζει τον φόβο του για μια προβοκάτσια (ίσως από γκιουλενιστές) με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση, ωστόσο παραμένει ένα επικίνδυνο σενάριο. Παράλληλα εύκολα μπορεί κανείς να υποπτευθεί ότι ίσως οι Τούρκοι έχουν σκέψεις και για ένα επεισόδιο το οποίο θα το αποδώσουν σε εχθρούς της Τουρκίας.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τουρκική προβοκάτσια, αλλά είναι εμφανές πώς η Άγκυρα σηκώνει επικίνδυνα την ένταση και προκαλεί πλέον ανοιχτά την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε συνέχεια του επεισοδίου στη Ρω και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμό στους επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από πλευράς Ένοπλων Δυνάμεων υπάρχει πλέον επιφυλακή και όλοι είναι με το χέρι στη σκανδάλη. Χθες, όπως αποκαλύφθηκε εκλήθησαν όλοι οι κυβερνήτες των υποβρυχίων μας προς ενημέρωση στη βάση τους, από όπου έλαβαν εντολή «να βρίσκονται σε επαυξημένη ετοιμότητα».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες ενημερώσεις έχουν γίνει και σε άλλους «νευραλγικούς» κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η Δύναμη «Δέλτα».

Άλλωστε, ήδη από τις αρχές του προηγούμενου μήνα σημαντικός αριθμός στελεχών του Στρατού Ξηράς έχει λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να προωθηθεί σε μονάδες εκστρατείας, ενώ δίπλα σε όλους αυτούς πρόκειται σύντομα να προστεθούν σύντομα ακόμη 7.000 άνδρες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος τη Μεγάλη Τετάρτη από την Ικαρία, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να παρακολουθήσει την κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας του νησιού και του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά 3.500 άνδρες, οι οποίοι θα ενταχθούν στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ - σύμφωνα με το νέο δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να μετατραπεί σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους -, ενώ άλλοι 3.500, μόνιμοι αλλά και στρατεύσιμοι, πρόκειται να τοποθετηθούν στον Έβρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...