Κόσμος

Το Ιράν έδωσε βάση για τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά - Αναμένεται σοβαρή ανακοίνωση από ΗΠΑ... - Επίθεση απόψε;


Του Βασίλη Καπούλα

Δεκτό έκανε το Ιράν το αίτημα της Ρωσία για χρήση της 3ης Τακτικής Αεροπορικής Βάσης στο Hamedan ως σημείο μεταστάθμευσης και ανεφοδιασμού στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95MS, Tu-160, Τu-22 υπό τον όρο η Μόσχα να παραδώσει αντιαεροπορικά συστήματ Pantsir και S-400 SAM για την προστασία της βάσης.

Το αίτημα έγινε δεκτό μετά από την συνάντηση που είχαν ο εκπρόσωπος του Β.Πούτιν με τον Ali Shamkhani του Ιράν για χρήση ιρανικών βάσεων.

Η αιφνιδιαστική μετάβαση έγινε την Τρίτη. Ο Πούτιν έστειλε τον Lavrentiev για μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με τον γραμματεία του SNSC (Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν), Ναύαρχο Shamkhani, για την Συρία.

Εντονες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από Συρία και ΗΠΑ για έναρξη επιχειρήσεων απόψε κιόλας.

Οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ λένε ότι επίκειται μια σοβαρή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου απόψε ενώ πηγές από την Συρία αναφέρουν πως ο συριακός Στρατός είναι σε συναγερμό αναμένοντας επιδρομές ακόμα και απόψε.
https://twitter.com/NBCNews/status/984806097461633024?ref_src=twsrc%5Etfw

Θεωρούν πως υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να συμβεί κάτι ακόμη και σήμερα μετά την συνεδρίαση του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ακόμη μια στρατιωιτκή επιλογή των ΗΠΑ για την Συρία εισήλθε στην Μεσόγειο: είναι το αντιτορπιλικό USS Winston Churchill DDG81 εξοπλισμένο με δεκάδες Tomahawk.

Βρετανία και ΗΠΑ συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις κατασκοπείας κατά της Συρίας.  Η Βρετανία έστειλε ένα Sentinel R1. Λοκάρει στόχους για τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow των Tornado GR.4s.

Οι ΗΠΑ απέστειλαν RQ-4 Global Hawk UAV από τη βάση της Ιταλίας, Sigonella, για τη συλλογή πληροφοριών για το Ναυτικό

Η Ρωσία στέλνει συνεχώς ενισχύσεις.

Υπάρχουν πληροφορέις για νέες αφίξεια αντιαεροπορικών S-400 ενώ τα πλοία Alexandr Tkachenko και Nikolay Filchenkov περνούν τον Βόσπορο με κατεύθυνση Ταρτούς μεταφέροντας οπλισμό.

Ηδη από τις φωτογραφίες διακρίνονται Ural 4320, GAZ Tigr, περιπολικά υχηλών ταχυτήτων Raptor, γέφυρα ζεύξης BMK-T .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ