Ένοπλες Συρράξεις

Αξονας Συρίας-Ιράκ-Ιράν με ρωσικές ευλογίες: Η Συρία ανακοίνωσε την απόκτηση των S-300 - Ιρακινά F-16 βομβαρδίζουν το ISIS εντός συριακού εδάφους!


Κοσμογονικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή: Μαχητικά F-16 της ιρακινής Αεροπορίας για πρώτη φορά έπληξαν θέσεις του ISIS σε συριακό έδαφος σε απόλυτο συντονισμό με την Κυβέρνηση της Βαγδάτης ενώ ο σύμβουλος του προέδρου Μ.Άσαντ Dr. Bouthina Shaaban, επιβεβαίωσε την απόκτηση του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 από την Ρωσία λέγοντας χαρακτηριστικά πως "αντιαεροπορικά συστήματα αιχμής παραδόθηκαν στον συριακό Στρατό ως απάντηση στην τριπλή επιθετικότητα".

Είχαμε αναφέρει χτες την εξέλιξη αυτή καθώς οι ρωσικές δυνάμεις "έπνιξαν" το λιμάνι της Ταρτούς με πράσινα καπνογόνα ενώ μεταφέρονταν κρίσιμα οπλικά συστήματα

Η Συρία έλαβε μόνο τους S-300; Αποψη μας είναι πως όχι. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην συνέχεια.

Πάντως η σύγκρουση στην Μέση Ανατολή ανέβηκε επίπεδο.

Οι συριακοί S-300 θα έχουν πολύ δουλειά από τώρα και στο εξής εναντίον τουρκικών, ισραηλινών μαχητικών και όχι μόνο. Πλησιάζει η ώρα που θα δούμε την πολεμική τους ικανότητα.

Και λογικά θα δούμε σταδιακά και την κήρυξη Zώνης Aπαγόρευσης Πτήσεων καθώς η Συρία διαθέτει πλέον και Pantsir S2 και Buk M2E.

Η Ρωσία φαίνεται ότι πέρασε στην αντεπίθεση, ενισχύει και συντονίζει τον σιιτικό άξονα Τεχεράνης-Βαγδάτης-Δαμασκού με οπλικά συστήματα και όχι μόνο.

Ηδη οι Υπουργοί Άμυνας Ιράν και Ιράκ συναντήθηκαν σήμερα στην Βαγδάτη για να συζητήσουν την στρατιωτική συνεργασία. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι από Συρία-Ιράκ-Ιράν-Ρωσία συνεδρίασαν πριν την έναρξη των επιχειρήσεων στο Αρχηγείο στην Βαγδάτη. Δείτε εικόνες

Κύριος στόχος είναι η ενίσχυση του χερσαίου σιιτικού διαδρόμου από την Τεχεράνη μέχρι την Δαμασκό μέσω Βαγδάτης.

Η Αεροπορία του Ιράκ εξαπέλυσε σήμερα «φονικά» αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της οργάνωσης ISIS μέσα στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Αμπάντι.

Τα αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «από την ιρακινή πλευρά των συνόρων», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως τα πλήγματα εναντίον του ΙΚ πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Μαχητικά F-16 της ιρακινής Αεροπορίας πέρασαν στη Συρία και πραγματοποίησαν τα πλήγματα, δήλωσε ο ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ.

Αποδεσμεύεται από αμερικανικό υλικό η Βαγδάτη

Λίγο καιρό πριν η Ρωσία παρέδωσε στον ιρακινό Στρατό 73 κύρια άρματα μάχης (ΜΒΤ) συμπεριλαμβανομένων T-90S και αρμάτων T-90SK σταθμού διοίκηση και ελέγχου Επιλαρχίας.

Αυτή τη στιγμή ο Ιρακινός Στρατός χρησιμοποιεί ακόμη τα αμερικανικά MBT M1A2 Abrams και τα ρωσικά T-72 και T-55.

Το T90S είναι οπλισμένο με το λειόκαννο πυροβόλο 2A46M των 125 χιλιοστών με ικανότητα να βάλλει τα βασικά πυρομαχικά όπως APDS, HEAT, HE-FRAG αλλά και τον καθοδηγούμενο αντιαρματικό πύραυλο 9M119 Refleks (κατά ΝΑΤΟ AT11 Sniper).
https://twitter.com/AlSuraEnglish/status/986942962251677696?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...