Πολεμική αεροπορία

Μαρτυρία-ντοκουμέντο: « Το Mirage 2000-5 Mk2 έκανε κύκλους πάνω από τη Μύκονο - Σαν να προσπαθούσε να προσγειωθεί»

Τι σχέση και τι απόσταση έχουν Μύκονος-Σκύρος; Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του μηχανικού Αλέξη Τζάκου  για την πτώση του Mirage 200-5 Mk2.

«Ειδα το Μιράζ από την καρέκλα του γραφείου μου που έχει ορατότητα προς το αεροδρόμιο Μυκόνου. Πετούσε χαμηλά και είχε βγάλει τις ρόδες σαν να προσπαθούσε να προσγειωθεί. Τελικά έκανε τουλάχιστον έναν γύρο πάνω από το νησί και έφυγε. Ολοι καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά .Προσπάθησα να τραβήξω και βιντεο αλλά δεν πρόλαβα. Η ώρα ήταν 12:10. Λίγη ώρα αργότερα μάθαμε οτι έπεσε», ανέφερε ο κ.Τζάκος στο iefimerida.gr

Περίεργα πράγματα....

Βίντεο ντοκουμέντο: Οταν ο νεκρός σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε για τους κινδύνους στο Αιγαίο

Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο νεκρός χειριστής του Μιράζ 2000 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο νεκρός σμηναγός είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυχας Μάχης, είχε εμφανιστεί στο σχετικό ρεπορτάζ και είχε αναφέρει τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού οι πιλότοι, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν.

«Οταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον έτερο πιλότο του Μιράζ 2000.

Μάλιστα, στο βίντεο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος δηλώνει:

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

Ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ η τραγωδία με τον χαμό του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που ήταν ο πιλότος του mirage 200o-5.

Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτείθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=l6Cpom2EXnw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές