Πολεμική αεροπορία

Ανελκύστηκε ο καταγραφέας πτήσης του μοιραίου Mirage 2000-5 - Το "μαύρο κουτί" θα δώσει απαντήσεις

Εντοπίστηκε και ανελκύστηκε τελικώς από το ΕΛΚΕΘΕ ο «καταγραφέας πτήσεως» του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 Mk.2 της 331 Μ.Π.Κ. «Θησεύς», το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη στις 12 Απριλίου, στη θαλάσσια περιοχή στα 9 ναυτικά μίλια Βορειοανατολικώς της Σκύρου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου του Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το ερευνητικό σκάφος “AIGAIO” του ΕΛΚΕΘΕ, μεταφέροντας μαζί του τον πολύτιμο «καταγραφέα πτήσεως», ο οποίος εν συνεχεία με φροντίδα του ΓΕΑ θα αποσταλεί στη Γαλλία στην κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους Dassault, προκειμένου αυτή με τα ειδικά μηχανήματα που έχει να «διαβάσει» τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτόν.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκαν για το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας οι έρευνες για την ανέλκυση των κρίσιμων συντριμιών του αεροσκάφους που είναι απαραίτητα για τη διερεύνηση των αιτών του συμβάντος.

Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει καθαρό συμπέρασμα για τα αίτια της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους, με το οποίο έπεσε στη θάλασσα και έχασε την ζωή του ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Στην Γαλλία, ο έλεγχος θα γίνει στην έδρα της μητρικής εταιρείας του κατασκευαστή της συγκεκριμένης συσκευής καταγραφής δεδομένων πτήσεων.     

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...