Εκκλησία της Ελλάδος

Εκπρόσωπος Κληρικών: Ο Εθνικός Ύμνος που έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος στην Ανάσταση είναι ύμνος στην ελευθερία (βίντεο)


Στην υπενθύμιση ότι ο Εθνικός Ύμνος που έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το βράδυ της Ανάστασης έξω από τη Μητρόπολη Αθηνώνω αφού σταμάτησε το Χριστός Ανέστη είναι ύμνος προς την ελευθερία προχώρησε ο εκπρόσωπος του ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου.

«Είναι ύμνος εις την ελευθερία ο Εθνικός Ύμνος. Η ελευθερία είναι δώρο του Θεού που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι και βεβαίως και οι δύο στρατιωτικοί» είπε ο πατέρας Γεώργιος στο ΘΕΜΑ 104,6.

Η κίνηση του κ. Ιερώνυμου προκάλεσε αίσθηση καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο Εθνικός Ύμνος ακουγόταν μαζί με το Χριστός Ανέστη.
https://www.youtube.com/embed/ZQFaASTh1x4

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, ο πατέρας Γεώργιος απαντώντας σε όσους επέκριναν τον Αρχιεπίσκοπο για την κίνηση του υποστηρίζοντας ότι διέκοψε τη Θεία Λειτουργία, «το το τραγούδι του Εθνικού Ύμνου έγινε λίγο πριν αρχίσει ο όρθρος, στην ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ήταν πρόβλημα αν ήταν μέσα στη Θεία Λειτουργία γιατι αυτό έχει ένα τυπικό».

Όσο για το σκεπτικό του κ. Ιερώνυμου ο εκπρόσωπος του ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος είπε «γιατί το είπε πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο, εμένα δεν με χάλασε καθόλου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...