Κόσμος

Εικόνες που σοκάρουν NATO-Δύση: Οριστικά εκτός έθεσε την Τουρκία ο Ερντογάν -"Θα σφάξουμε και θα γυρίσουμε τους Γάλλους σε φέρετρα"


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ "ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ" ΟΙ ΗΠΑ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Του Βασίλη Καπούλα

Δραματικές ανακατατάξεις έρχονται από την σύμπλευση Ρωσίας-Τουρκίας σε στρατηγικό-γεωπολιτικό-στρατιωτικό επίπεδο και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες "παρενέργειες". Είμαστε σίγουροι ότι μόλις τεθεί σε εφαρμογή το ρωσοτουρκικό σχέδιο τότε είναι πιθανό να ξεσπάσουν τρεις εστίες πολέμου στην ευρύτερη περιοχή μας.

Η κεντρική εικόνα του άρθρου από την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν-Ροχανί είναι ενδεικτική του σοκ και δέος που ετοιμάζεται να εξαπολύσει εναντίον Δύσης και ΝΑΤΟ ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το βίντεο της νέας συμμαχίας είναι αποκαλυπτικό: Ο Ερντογάν τους καλωσορίζει και με τα χέρια του τους ενώνει, τους σφίγγει και δείχνει την νέα Ευρασιατική Συμμαχία.

Είναι πλέον φανερό πως δεν υπάρχει πραγματική βάση για να διατηρήσουν Τουρκία και Δύση μία στρατηγική συμμαχία. Καμία κοινή αξία, κανένα κοινό στρατηγικό-γεωπολιτικό όραμα.

Αλλωστε τι κοινό έχουν Τουρκία-Ιράν με την Δύση;

H επικεφαλής των συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ayşe Türkmenoğlu, είπε χαρακτηριστικά:

"Η Τουρκία και το Ιράν αποτελεούν τους στόχους της Δύσης. Σκοπός τους είναι η δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ που ετοιμάζεται εδώ και χρόνια. Η Συρία ήταν μέρος αυτού του σεναρίου".

Οι απειλές που εξαπολύουν εναντίον ΗΠΑ-Γαλλίας οι Τούρκοι είναι τρομαχτικές για μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Ερντογαν κάλεσε (βίντεο παρακάτω) τους Γάλλους να θυμηθούν τι έπαθαν στα Άδανα το 1921 όπου τους ειχαν σφάξει. Εξιστόρησε πως 44 Τούρκοι έσφαξαν ένα γαλλικό Τάγμα...

Ο Doğu Perinçek, επικεφαλής  αριστερο-εθνικιστικού Πατριωτικού Κόμματος,(Vatan Partisi) απείλησε τον Ε.Μακρόν:

"Αν οι Γάλλοι φτάσουν στην Συρια, χαιρετώ τον Μακρόν από δω. Να είναι έτοιμος να παραλάβει τα φέρετρα. Ο εκπρόσωπος Ali Rıza Taşdelen θα παραδώσει το μήνυμα μας στην Γαλλική Κυβέρνηση. Στείλτε τους στρατιώτες σας με αεροπλάνο αλλά θα επιστρέψουν μέσα σε φέρετρα. Μητέρες των Γάλλων. Αν δεν θέλετε να δείτε τα παιδιά σας μέσα σε φέρετρα, πάρτε τον Μακρόν και να τον πείσετε να ακυρώσει την αποστολή".
https://twitter.com/abdbozkurt/status/981531752769474561?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/980536990545432576?ref_src=twsrc%5Etfw

Το πρόβλημα:

Και η λύση:

Τουρκία, Ιράν και Ρωσία: Δεσμεύτηκαν για την Συρία -Μένουν ΗΠΑ και ενισχύουν δυνάμεις...

Την κοινή τους βούληση να εντείνουν τις προσπάθειες τους για «εξασφάλιση της ηρεμίας στο έδαφος και προστασία των αμάχων» στη Συρία διατυπώνουν η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν σε κοινό του ανακοινωθέν ύστερα από τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Άγκυρα στις 4 Απριλίου.

«Οι τρεις χώρες επανέλαβαν την κοινή τους βούληση να επιταχύνουν τις προσπάθειες για την εξασφάλιση της ‘’ηρεμίας’’ στο έδαφος και την προστασία των πολιτών στις περιοχές αποκλιμάκωσης ,αλλά και για να διευκολύνουν την ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές. Τόνισαν ότι η δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης ήταν προσωρινή, όπως προβλέπεται από το Μνημόνιο της 4ης Μαΐου 2017» προσθέτει η δήλωση.

Οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας ενώ εγγυήθηκαν και την εδαφική ακεραιτότητα των γειτονικών, ως προς τη Συρία, χωρών.

«Τονίζεται η ισχυρή προσήλωση των εγγυητριών δυνάμεων στην κυριαρχία και ανεξαρτησία εδαφική ακεραιότητα και στον αποκλεισμό κάθε προσπάθειας διαμελισμού της χώρας από φράξιες. Καμιά προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται δεν θα επιτραπεί να υπονομευθούν αυτές οι αρχές», τονίζεται.

Η τριμερής κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τους ανθρωπιστικούς του οργανισμούς, «να αυξήσουν την παροχή βοήθειας στη Συρία στέλνοντας πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια, διευκολύνοντας την ανθρωπιστική δράση κατά των ναρκών, να αποκαταστήσουν τις βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών και οικονομικών υποδομών και την πολιτιστική κληρονομία».

Τι είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

"Η Τουρκία θα εργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής του συριακού λαού που επιστρέφει στο Tal Refaat. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει μέχρι να διασφαλίσει την ασφάλεια σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων PYD-YPG.

"Ο πόλεμος μας κατά αυτών των Κούρδων PYD/YPG δεν θα αποτρέψει ή θα δυσκολέψει τον πόλεμο κατά του ISIS. Αντίθετα τον συμπληρώνει. Οποιαδήποτε προσέγγιση που αρνείται την πραγματικότητα ότι ISIS και PYD εργάζονται για τον ίδιο στόχο δεν μπορεί να συνεισφέρει στην διατήρηση της ειρήνης στην Συρία" είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Τι είπε ο Ρουχανί

Ευχαρίστησε τον Ρ.Τ.Ερντογάν για την φιλοξενία του και μετά επιτέθηκε στις ΗΠΑ για τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS.

"Είναι εργαλείο τους και το χρησιμοποιούν. Οι λαοί της Συρίας και του Ιράκ απέκρουσαν την συνομωσία των ΗΠΑ".

"Μέχρι τώρα έχουμε δει Αμερικανούς και Ισραηλινούς να αποτυγχάνουν. Θέλουν τους τρομοκράτες να ελέγξουν την περιοχή. Εχουν αποτύχει".

Τι είπε ο Β.Πούτιν

"Ο σκοπός μας είναι να εξαφανίσουμε τους τρομοκράτες ολοκληρωτικά. Προσπαθούν αν αποτρέψουν τις προσπάθειες μας για ειρήνη. Προσπαθούν να στήσουν προβοκάτσιες με χημικά. Εχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις γι αυτό το θέμα".

Ερντογάν και Ρουχανί αξιολόγησαν τα σχέδια των ΗΠΑ για απόσυρση από την Συρία

"Οι Αμερικανοί λένε και ένα διαφορετικό πράγμα κάθε μέρα. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ούτε τις δηλώσεις ούτε τις υποσχέσεις της αμερικανικής Κυβέρνησης.

"Είπαν ότι θέλουν να αποσυρθούν αλλά αργότερα είδαμε ότι πρόκειται για λεφτά. Είπαν στις Αραβικές χώρες: "Αν μας δώσετε λεφτά, θα μείνουμε στην Συρία".

"Ο φίλος μου ο Ρουχανί, δεν αναφέρει το ποσό των χρημάτων. Είναι 7 τρισ δολάρια. Είπαν, αυτό είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος, αυτό το ποσό θέλουμε" πρόσθεσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν για τους Αμερικανούς...

Με 20 χρόνια φυλακή κινδυνεύει ο Ατίλα που αγνοήσε τις κυρώσεις στο Ιράν

Ο Ατίλα, πρώην στέλεχος της κρατικής τουρκικής τράπεζας Halkbank, κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιανουάριο από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε νέες εντάσεις στη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία.

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την Τετάρτη από ομοσπονδιακό δικαστή να επιβάλει ποινή περίπου 20 ετών κάθειρξης στον Τούρκο πρώην τραπεζίτη Μεχμέτ Χακάν Ατίλα που κρίθηκε ένοχος ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του.

Η ποινή του πρόκειται να ανακοινωθεί στις 11 Απριλίου από τον ομοσπονδιακό δικαστή Ρίτσαρντ Μπέρμαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ατίλα συνωμότησε με τον έμπορο χρυσού Ρεζά Ζαράμπ και άλλους για να βοηθήσει το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις.

Ο Ζαράμπ δήλωσε ένοχος και κατέθεσε εναντίον του Ατίλα, περιγράφοντας στο δικαστήριο ένα ευρύ δίκτυο δωροδοκιών που, όπως υποστήριζε, είχε την "ευλογία" του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος χαρακτήριζε την υπόθεση πολιτικά υποκινούμενη επίθεση στην κυβέρνησή του.

Αποσύρουν τα HIMARS οι ΗΠΑ

Αποσύρουν τα HIMARS από την Τουρκία οι ΗΠΑ όπως ανέφερε υχηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος. Τα συγκεκριμένα συστήματα είχαν αναπτυχθεί δίπλα στα τουρκο-συριακά σύνορα στο Gaziantep όταν οι σχέσεις Τουρκίας με Συρία-Ρωσία ήτνα πολύ ...κακές.

Το σύστημα HIMARS μπορεί να βάλει όλο το οπλοστάσιο που χρησιμοποιείται στο ΠΕΠ MLRS όπως ρουκέτες M270A1 ή και πυραύλους MGM-140 ATACMS. Ο εκτοξευτής μπορεί να φέρει ή 6 ρουκέτες ή ένα πύραυλο ATACMS.

Δείτε Βίντεο και εικόνες

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ