Βαλκάνια

Διασυνοριακή άσκηση συνεργασίας και πυρόσβεσης «BALKAN 2018» (βίντεο)

Με επιτυχία διεξήχθη η Βασική άσκηση πεδίου διασυνοριακής συνεργασίας με τη συμμετοχή δυνάμεων Πυρόσβεσης και Πολιτικής προστασίας από τη Βόρεια Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη, και επιτελικών στελεχών των Π Υ Βουλγαρίας, Σκοπίων , και Αλβανίας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την ονομασία BALKAN 2018, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν συντονισμένα, επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στόχος, η διεύρυνση των σχέσεων της Ελλάδας με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες στον τομέα της αμοιβαίας ενίσχυσης των Π Υ, ενώ, η άσκηση έρχεται να ενισχύσει την πρωτοβουλία της ΠΔΜ για τη δημιουργία του Εθνικού κέντρου Πολιτικής προστασίας στην πρώην ΑΕΒΑΛ. Την ευθύνη της άσκησης είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης