Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Η εγκληματικότητα «στοιχίζει» ακριβά στην κυβέρνηση -Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

Στα ύψη η ανασφάλεια των πολιτών από την εγκληματικότητα, καθώς ανησυχία για το επίπεδο αστυνόμευσης εκφράζουν επτά στους δέκα πολίτες και ανάμεσά τους περισσότεροι από τους μισούς που στις τελευταίες εκλογές είχαν ψηφίσει το κυβερνών κόμμα. Ο Μητσοτάκης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαώδης παραμένει η διαφορά στην παράσταση νίκης. 

Αμετάβλητο φαίνεται να παραμένει το πολιτικό σκηνικό, καθώς, παρά την καταιγίδα των τελευταίων εξελίξεων, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου που χωρίζει τη

Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κινείται σε διψήφιο ποσοστό, ενώ σταθερά ευδιάκριτη είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε εταιρία Pulse το διάστημα μεταξύ 15 και 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με οκτώ μονάδες προηγείται στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο κ. Μητσοτάκης του κ. Τσίπρα με ποσοστό 31% έναντι 23%.

Σταθερό και σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα παραμένει το γαλάζιο προβάδισμα στην «παράσταση νίκης», καθώς το 55% των ερωτηθέντων στην έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι το βράδυ της Πέμπτης, εκτιμά ότι η ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα στις επόμενες, εκλογές την ίδια ώρα που «πρωτιά» του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μόλις το 23% όσων συμμετείχαν στη μέτρηση.

Κατά τα ευρήματα της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστά που είναι ακριβώς ίδια με εκείνα που είχαν καταγραφεί στην έρευνα που διενήργησε η ίδια εταιρία τον προηγούμενο μήνα.

Στην τρίτη θέση δείχνει να σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που τον ανεβάζει στο 9%. Στάσιμη στο 8% παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%, επίσης αυξάνοντας το ποσοστό το κατά μισή μονάδα.
Με βάση τα ίδια στοιχεία, κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν «καθηλωμένα» στο 2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει παραπάνω από τους μισούς ψηφοφόρους της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, καθώς η συσπείρωση των οπαδών του περιορίζεται στο 47%. Αν και οι περισσότερες διαρροές που έχει το κυβερνών κόμμα κατευθύνονται προς τους αναποφάσιστους ή εκδηλώνουν τάση για αποχή ή λευκή ψήφο, δεν περνά απαρατήρητο ότι το 11% στρέφεται προς τη ΝΔ, η οποία διατηρεί στο ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό του 82% το επίπεδο της συσπείρωσης των δικών της ψηφοφόρων.

Αυξάνεται η δυσφορία και για τους δύο στρατιωτικούς


Και σε αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφεται η έντονη απαισιοδοξία των Ελλήνων για την πορεία της χώρας, αφού περισσότεροι από έξι στους δέκα εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται «σίγουρα» ή «μάλλον» σε λάθος κατεύθυνση.
Εκεί, όμως, που η δυσφορία των πολιτών «χτυπάει κόκκινο» είναι στο ζήτημα της εγκληματικότητας. Σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα και ανάμεσα στους δυσαρεστημένους είναι και η πλειονότητα όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Αρνητικά κρίνονται από τους πολίτες και οι κυβερνητικοί χειρισμοί σχετικά με τους δύο στρατιωτικούς που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Το 56% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τους έως τώρα χειρισμούς της Αθήνας, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά πέντε μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...