Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13 μονάδων της ΝΔ - Τα εθνικά θέματα Βατερλώ για το Μαξίμου

Στα όρια αυτοδυναμίας κινείται η Νέα Δημοκρατία καθώς σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «τα Νέα» έχει προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε Βατερλώ για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξελίσσονται τα εθνικά θέματα και ειδικότερα το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ( 9 στους 10) θεωρεί ότι δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Κεντρικό σημείο η σύλληψη και παρατεταμένη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης - εξέλιξη που αναδεικνύει πλέον και τα εθνικά θέματα σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, μόλις το 12% απάντησε Συριζα για τα ελληνοτουρκικά και το 13% για το Σκοπιανό, ενώ οι ΑΝΕΛ μόλις το 1% (το ίδιο ποσοστό και για το Σκοπιανό).

Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 36,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,3
Χρυσή Αυγή: 7,1 %
Κίνημα Αλλαγής: 9%
ΚΚΕ: 6,7 %
Ένωση Κεντρώων: 3,3%
ΑΝΕΛ: 2,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 26% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 17%.

Μόλις το 12% εμπιστεύεται το ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό και ελληνοτουρκικά

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες ερωτήθηκαν για το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό με το 12% (13% για το Σκοπιανό) να απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, 25% (20% για το Σκοπιανό) να απαντά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή το 5% (7% για το Σκοπιανό), οι ΑΝΕΛ το 1% (το ίδιο ποσοστό και για το Σκοπιανό).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...