Πολιτική

Δημήτρης Καμμένος: Στα ΚΑΠΗ να μάθουν αυτοάμυνα οι παππούδες και οι γιαγιάδες


«Τα ΚΑΠΗ πρέπει να μαθαίνουν αυτοάμυνα στους στους παππούδες και τις γιαγιάδες» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος. 

Μιλώντας στον Realfm  ο κ. Καμμένος στάθηκε και στο θέμα που έχει δημιουργήσει σάλο τις τελευταίες μέρες, μετά και τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Νίκου Τόσκα εναντίον του 88χρονου στην Γλυφάδα που πυροβόλησε κατά ληστών που μπήκαν στο σπίτι του.

«Άλλο η άμυνα και άλλο η αυτοδικία. Άμυνα είναι όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητό σου, σε βουτάει στο δρόμο, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα χέρια του ή από απειλή όπλου και πρέπει να αμυνθείς για τη ζωή σου. Αυτό είναι άμυνα. Αυτοδικία σημαίνει παίρνω το όπλο και λύνω εγώ τη διαφορά μου με αυτόν που μου επιτίθεται, ενώ πρέπει να το λύσει ένα δικαστήριο ή ένας αστυνομικός» είπε αναφορικά με τα τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας.

«Το κράτος δεν μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου και ορθώς στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα. Και λέω, ο δήμος και η κοινότητα το να κάνουν πιλάτες και ζούμπα, πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα, δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους πως πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι. Όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου» συμπλήρωσε.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά το «άδειασμα» και του Σταύρου Κοντονή προς τον Νίκο Τόσκα για το ίδιο ακριβώς θέμα. «Κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής και ερωτηθείς σχετικά με τις δύο υποθέσεις ανέφερε ότι η άποψή του είναι πως όταν «κάποιος πρέπει να αμύνεται όταν απειλείται. Το νομικό μας οπλοστάσιο είναι πλήρες, και τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν πολύ προσεκτικά τέτοιες υποθέσεις. Εάν υπάρξει ανάγκη να αλλάξει κάτι στον Ποινικό Κώδικα, το υπουργείο θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

Από εκεί και πέρα έσπευσε να αποδώσει τα  εύσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και επιτυχία την πάταξη της εγκληματικότητας.

Στο μεταξύ, πυρά από παντού δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχετικά με όσα είπε αναφορικά με την αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά περί κόσμου που δεν είναι αγγελικά πλασμένος.

Τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης του έκαναν επίθεση για τις θέσεις που διατύπωσε. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι, αλλά και η ΔΗΣΥ.

Μητσοτάκης για την συνεχόμενη εγκληματικότητα: Το ποτήρι πια ξεχείλισε

Μετά και το νέο κρούσμα εγκληματικότητας, με την ένοπλη ληστεία στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση.

Αναφέρει ότι πλέον το ποτήρι ξεχείλισε με την εγκληματικότητα, με την κυβέρνηση να φέρει τεράστια ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει ειδική αναφορά στην κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ, την μείωση των αστυνομικών περιπολιών και στους «πάσης φύσεως Ρουβίκωνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Τα τελευταία κρούσματα εγκλημάτων, με συνανθρώπους μας να χαροπαλεύουν και σπίτια να λεηλατούνται, επιβεβαιώνουν αυτό που η ΝΔ επισημαίνει από καιρό. Οτι η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη.

Θυμίζω το νόμο Παρασκευόπουλου που απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες. Την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας. Τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές.

Την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια.

H ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας.

Αυτές ακριβώς τις προτεραιότητες δεσμεύομαι ότι θα κάνει σύντομα πράξη, η Νέα Δημοκρατία»

Γεωργιάδης: Όταν είσαι στο σπίτι σου, ποιος μπορεί να κρίνει αν απειλείται η ζωή σου;

Βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα άφησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για τις συστάσεις της αστυνομίας και του υπουργείου προς τους πολίτες να προσποιούνται ότι κοιμούνται σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι διαρρήκτες βρίσκονται στο σπίτι τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως η πραγματικότητα διαψεύδει το αφήγημα του υπουργού Νίκου Τόσκα και διερωτήθηκε: «Όταν είσαι στο σπίτι σου, ποιος μπορεί να κρίνει αν απειλείται η ζωή σου;».

Ποτάμι: Ανύπαρκτος ο ως υπουργός ο Τόσκας

Λιτό ήταν το σχόλιο του Ποταμιού στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, που αναφερόμενος στην επίθεση κατά του 52χρονου επιχειρηματία περιορίστηκε να πει ότι δεν ζούμε σε έναν κόσμο «αγγελικά πλασμένο».

Το Ποτάμι, αφού χαρακτήρισε ανύπαρκτο τον υπουργό, επισήμανε: «Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί με τις δηλώσεις του».

Αναλυτικά το σχόλιο αναφέρει:

«O κ. Τόσκας είναι ανύπαρκτος ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ας φροντίζει τουλάχιστον να μην προκαλεί με τις δηλώσεις του».

Επίθεση ΔΗ.ΣΥ σε Τόσκα για τη ληστεία στην Κηφισιά

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα η Υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σημειώνει:

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ραγδαία αύξηση ένοπλων ληστειών και κλοπών με αποκορύφωμα το σημερινό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα ένας συμπολίτης μας να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η απουσία σχεδίου αντιμετώπισης του εγκλήματος αλλά και η ανοχή σε ασυδοσία οργανωμένων ομάδων χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Δεν μπορεί οι πολίτες να φοβούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια επειδή ο κ. Τόσκας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Αντί να αρκείται να τους προτρέπει να παριστάνουν τους κοιμισμένους, εμείς τον προτρέπουμε να ξυπνήσει επιτέλους και να προστατεύσει τους πολίτες!» προσθέτει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ