Πολιτική

Δημήτρης Καμμένος: Μετά τον χαμό του Μπαλταδώρου, ο Ερντογάν να αφήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, αναφέρθηκε με αφορμή την πτώση του Mirage 2000-5 και τον θάνατο του πιλότου του, Γιώργου Μπαλταδώρου, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Καμμένος.

Όπως είπε μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, «έκανα και μια πρόταση στον εξοχότατο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του», η οποία είναι «να αφήσει και τα δύο παιδιά ελεύθερα» εννοώντας τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, προκειμένου «να ηρεμήσουν οι ψυχές όλων των οικογενειών».

«Είναι μια δύσκολη ημέρα», ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Όλοι οι πιλότοι και οι ναύτες είναι παιδιά του Πάνου Καμμένου και του κάθε υπουργού Άμυνας. Υπάρχει ένα μεγάλο πένθος. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, αλλά να μείνουμε στην ουσία: ότι χάσαμε ένα παλικάρι εν καιρώ ειρήνης».

Και διαπίστωσε πως «όλοι είναι σε ένταση, επειδή ο γείτονας είναι εκτός ελέγχου, είναι λίγο απρόβλεπτος. Αντί να κάνουμε ασκήσεις μαζί, για το ποιος είναι καλύτερος, παίζουμε ένα παιχνίδι του σκύλου με της γάτας, με αποτελέσματα τραγικά και για τις δύο τις πλευρές. Όταν χάνεις ζωές, δεν είναι σαν να έχεις χάσει στο τάβλι, πρέπει να είμαστε σοβαροί», για να προειδοποιήσει ότι «δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας στα κυριαρχικά δικαιώματα».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι «έκανα και μια πρόταση στον εξοχότατο πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας και θα την κάνω και από εδώ, να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του. Για εμάς και για όλους εδώ πέρα, το αίμα που χύνεται στο Αιγαίο, δεν βοηθάει κανέναν. Και θα ήταν μια καλή κίνηση από μέρους του (του Ερντογάν), μετά τον χαμό του Μπαλταδώρου, να αφήσει και τα δύο παιδιά ελεύθερα, να ηρεμήσουν οι ψυχές όλων των οικογενειών. Θα ήταν μια κίνηση καλής θέλησης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...