Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος: Ο Τ. Ερντογάν θέλει πολεμικά τρόπαια

Τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη γνωστή φράση του «μη πόλεμος» επικαλέστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος για να περιγράψει την σημερινή τεταμένη κατάσταση στο Αιγαίο.

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η ένταση μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, άλλα θεωρεί ότι μετά από αυτές «λογικά η ένταση θα πέσει».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ότι είναι αναγκαίο να έχει «πολεμικά τρόπαια» στην πορεία του προς τις εκλογές, άλλα συνειδητοποιεί παράλληλα ότι 19 χρόνια είναι κυρίαρχος στην πολιτική σκηνή γιατί τα πήγε καλά στην οικονομία, επομένως θα αποφευχθεί «θερμό επεισόδιο» γιατί θα έχει συνέπειες στην τουρκική οικονομία.

Δήλωσε επίσης ότι «κακώς πήγαν οι νεαροί στις βραχονησίδες γιατί καλή είναι η φιλοπατρία, άλλα η εξωτερική πολική ασκείται από τα αρμοδία θεσμικά όργανα της πολιτείας».

Ανέφερε ακόμη ότι παραμένει «ανοικτό το παράθυρο» για λύση στο ονοματολογικό των Σκοπιών.

«Θερμό επεισόδιο με την έννοια της επιλογής δεν βλέπω, άλλα είναι δυνατό από μια συμπεριφορά της Τουρκιάς μια αναχαίτιση να μετατραπεί από ατύχημα σε ένα θερμό επεισόδιο» προειδοποίησε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...