Διατροφή

Γιατί πρέπει να επιλέγουμε σολομό για γεύμα -Τα οφέλη που συνδέονται με την καρδιά και τη διάρκεια ζωής

Πολύ μελάνι έχει χυθεί για το ποιες τροφές είναι πιο υγιεινές και κατάλληλες για να τις προσθέσουμε στο διαιτολόγιό μας.

Γνωρίζουμε, λίγο-πολύ, ότι από τις πιο θρεπτικές τροφές είναι τα ψάρια, καθώς μας παρέχουν πολλά απαραίτητα συστατικά που χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς.

Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Lipidology,βρήκε ότι οι άνθρωποι που κάνουν μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3, αντιμετωπίζουν λιγότερο κίνδυνο να παρουσιάσουνκαρδιαγγειακή νόσο.

Αυτό έχει ως συνέπεια να μπορούν να ζήσουν και περισσότερο.

Η έρευνα βρήκε, συγκεκριμένα, ότι ο κίνδυνος θανάτου μειώθηκε από το 1/3 των ανθρώπων που είχαν υψηλότερα επίπεδα Ωμέγα-3 σε σχέση με αυτούς με χαμηλότερα επίπεδα.

Ακόμη, από την έρευνα βρέθηκε ότι ο δείκτης Ωμέγα-3 προέβλεπε καλύτερα τον κίνδυνο της ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου από τα επίπεδα χοληστερίνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν 2.500 συμμετέχοντες ηλικίας 66 ετών που δεν είχαν ποτέ καρδιαγγειακή νόσο. Έτσι βρήκαν τη σύνδεση ανάμεσα στον δείκτη Ωμέγα-3 και στον συνολικό κίνδυνο θανάτου και καρδιαγγειακής νόσου.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι μπορείς να μειώσεις το ρίσκο θανάτου κατά 30% λαμβάνοντας περισσότερα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 (1.300 mg για την ακρίβεια). Αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε 100 γραμμάρια ή σε σολομό εκτροφής ή σε τέσσερα τυποποιημένα χάπια ψαριού.

Ο σολομός αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές Ωμέγα-3, καθώς ανήκει στα λιπαρά ψάρια. Άλλες πηγές λιπαρών οξέων είναι η σόγια, τα καρύδια, το canola oil και ο λιναρόσπορος.

Η ημερήσια πρόσληψη σε Ωμέγα-3 είναι 1,6 γραμμάρια για τους άνδρες και 1,1 γραμμάρια για τις γυναίκες.

Με λίγα λόγια, ο σολομός αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές γεύματος, καθώς εκτός από θρεπτική και γευστική τροφή, έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...