Πολιτική

Γιατί έκανε ο Κουβέλης και όχι ο Καμμένος την εξαγγελία για τις φρεγάτες

Συζήτηση έχει προκαλέσει σε δημοσιογραφικούς κύκλους η «αποκάλυψη» της απόκτησης των φρεγατών FREMM από τη Γαλλία μέσα στο καλοκαίρι από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη και όχι από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Κυβερνητικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά από το news.gr παρέπεμψαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κύκλοι του υπουργείου επεσήμαναν πως δεν υπάρχει κάποιο θέμα και πως η απόκτηση των φρεγατών ειπώθηκε στο πλαίσιο μιας συνέντευξης.

«Πρόκειται για κεντρικό θέμα μιας και η απόφαση απόκτησης λήφθηκε σε επίπεδο πρωθυπουργών Ελλάδας και Γαλλίας», τόνισαν.

Γεγονός πάντως είναι πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει περιορίσει την συχνότητα των δηλώσεών του, ενώ χθες είπε πως «οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ μαζί του».

Πάντως σε πηγαδάκια βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ρωτήθηκαν σχετικά από το news.gr υπάρχει η εκτίμηση πως υπάρχει μια αυτονόμηση του Πάνου Καμμένου από το Μαξίμου και για αυτό ίσως και να μην ήταν καν ενήμερος ο Πάνος Καμμένος για τις φρεγάτες.

«Αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει το δείγμα που υπάρχει μέχρι τώρα, ότι ο Καμμένος είναι απών από όλο αυτό, όπως είναι απών και από άλλα ζητήματα και για αυτό εκφράζεται α λα καρτ και χωρίς καμία συνεννόηση με το Μαξίμου» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα σχόλια βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...