Εκκλησία της Ελλάδος

Γαβρόγλου: Θα μείνουμε στις διαφορές μας με την Εκκλησία δεν χάλασε ο κόσμος-Αν δικαιωθεί η Εκκλησία από το ΣτΕ αυτό δεν κάνει καλά την δουλειά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τις σχέσεις με την Εκκλησία σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.

Για την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών τόνισε πως δεν υπάρχει κάτι που να αλλάζει στο νέο πρόγραμμα του μαθήματος. “Σέβομαι το ΣτΕ , είναι άνθρωποι νομομαθείς που δεν θέλω να πιστεύω πως έχουν άλλες ατζέντες, αλλά μας φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση. Ποδοσφαιροποιούν οι αποφάσεις αυτές πολύ σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως το μάθημα των Θρησκευτικών. Εγώ δεν πιστεύω πως αυτό πρέπει να συζητιέται με όρους μαυρόασπρους. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα και χρειάζεται διάλογος που αναδεικνύει όχι μόνο τις συμφωνίες αλλά και τις διαφωνίες”

Για την δε προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ για τον νέο οργανισμό λειτουργίας του υπουργείου είπε πως ο νέος οργανισμός είναι η διοικητική δομή του υπουργείου και με την προσφυγή υποβαθμίζεται ο όρος “θρησκευτική συνείδηση” που αφαιρέθηκε. “Η Εκκλησία προσφεύγει σε ένα Προεδρικό Διάταγμα που έχει περάσει από το Συμβούλιο Επικρατείας άρα έχει ελεγχθεί” και για αυτό το λόγο ισχυρίστηκε πως δεν προσκρούει στο Σύνταγμα. “Αν η Εκκλησία δικαιωθεί από το ΣτΕ πάει να πει πως το ΣτΕ δεν κάνει καλά την δουλειά του” τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως στις συζητήσεις υπουργείου – Εκκλησίας και οι δύο μιλάνε “με ανοιχτά χαρτιά και διακριτό ρόλο” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. “Υπάρχουν συγκλίσεις, υπάρχουν και διαφορές, θα μείνουμε με τις διαφορές , δεν χάλασε ο κόσμος και πάμε παρακάτω. Αλίμονο αν διακόπτουμε τις επαφές και τις συζητήσεις μας για ατυχείς κινήσεις όπως η συγκεκριμένη ” τόνισε.

https://www.facebook.com/minedu.gr/videos/1466367913467691/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ