Κόσμος

Βρήκαν βόμβα 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Εκκενώνουν το Βερολίνο

Μεγάλο μέρος του κέντρου του Βερολίνου πρόκειται να εκκενωθεί την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό μιας βόμβας 500 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Μεταξύ των κτιρίων που πρόκειται να εκκενωθούν είναι ο κεντρικός σταθμός του Βερολίνου, τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών καθώς και το νοσοκομείο του γερμανικού στρατού αλλά και το συγκρότημα όπου στεγάζεται η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND), εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στην περίμετρο ασφαλείας βρίσκονται κατοικίες, μουσεία και γραφεία, όμως είναι «πρόωρο» να εκτιμηθεί πόσοι άνθρωποι θα επηρεαστούν από την τεράστια επιχείρηση αυτή, η οποία θα ξεκινήσει στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας).

Προβλήματα στη μετακίνηση στο Βερολίνο

Καθώς θα κλείσει ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Βερολίνου, ο Hauptbahnhof, αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων από και προς τη γερμανική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...