Εκκλησία

Βολές του Λεμεσού Αθανασίου στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των αμβλώσεων

Με πύρινο λόγο του που μεταδόθηκε από το ραδιοσταθμό της Μητρόπολης Λεμεσού το Σαββατοκύριακο, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος κάλεσε όλους τους πιστούς να μην ξαναψηφίσουν τους βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ των αμβλώσεων στη Βουλή στη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής την περασμένη Πέμπτη.

Με βάση το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο Πολίτης την Παρασκευή, υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ πλην του Ανδρέα Κυπριανού που καταψήφισε, του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και o Χαράλαμπος Θεοπέμπτου των Οικόλογων.

Ο πρόεδρος και μοναδικός βουλευτής της Συμμαχίας απουσίαζε. Το ΔΗΚΟ διασπάστηκε στα τρία. Υπέρ ψήφισαν ο Νικόλας Παπαδόπουλος, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο Χρ. Ορφανίδης. Εναντίον ο Αγγελος Βότσης, ο Γιώργιος Προκοπίου και ο Ζαχαρίας Κουλίας ενώ οι βουλευτές Μαρίνος Μουσιούττας, Πανίκος Λεωνίδου και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης τήρησαν αποχή.

Εναντίον τάχθηκε και ο Γ. Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης οι δύο βουλευτές του ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος Παύλος Μυλωνάς. Στις αποχές μέτρησαν και οι ψήφοι του Γ. Περδίκη και της Α. Θεολόγου.

Καταληκτικά θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ετοιμάσει πρόταση νόμου έτσι που να θεσπίζεται νέος ολοκληρωμένο πλαίσιο και να αφαιρεθούν οι όποιες πρόνοιες από τον Ποινικό Κώδικα. Απώτερος στόχος η μείωση πρωτίστως των ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών.

Στην ομιλία του ο Αθανάσιος κατονόμασε έναν προς ένα τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των αμβλώσεων και κάλεσε τον Κυπριακό Λαό να τους καταψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Ευλογημένοι βουλευτές κατά τον κ. Αθανάσιο όσοι ψήφισαν κατά, κατονομάζοντας μάλιστα στη διάρκεια του ραδιοφωνικού του κηρύγματος το βουλευτή Λεμεσού Ανδρέα Κυπριανού.

ΠΗΓΗ: politis.com.cy

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...