Κοινωνία

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης των διαρρηκτών της Γλυφάδας: Άγρια καταδίωξη της ΕΛΑΣ

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης των τριών διαρρηκτών που είχαν ταράξει τους κατοίκους της Γλυφάδας προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Οι δράστες, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, εντοπίστηκαν, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ την στιγμή που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν αντικείμενα. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, επιχείρησαν να διαφύγουν και συνελήφθησαν, έπειτα από καταδίωξη, οι δύο σε αποθήκη οικίας και ο τρίτος σε πυλωτή πολυκατοικίας, έχοντας στην κατοχή του ένα διαρρηκτικό εργαλείο-κατσαβίδι.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψή τους, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν, χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα.

https://youtu.be/6NZ_pGEuIk8

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες ήταν ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα και με την ίδια ή διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, από τις αρχές του 2018 προέβαιναν συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας. Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι και η διάρρηξη της οικίας της αντιδημάρχου Γλυφάδας, που έγινε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Πώς δρούσαν

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, οι συλληφθέντες παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, πατζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων και αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι δράστες έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της αντίστασης, και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, γιατί επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.

Από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται η έρευνα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...