Περιβάλλον

Αυτό είναι το πιο θανατηφόρο πλάσμα του πλανήτη

Μπορεί να φαντάζεσαι ότι το πιο θανατηφόρο πλάσμα στη γη είναι ο καρχαρίας, το φίδι ή έστω ο άνθρωπος, ωστόσο ο βασικός θύτης είναι απρόσμενος και δεν είναι ζώο.  

Ένα γράφημα του 2016 από τον Μπιλ Γκέιτς που δείχνει τον αριθμό των ετήσιων θανάτων που σχετίζονται με ζώα, αποκαλύπτει ότι το πιο θανατηφόρο πλάσμα στον πλανήτη μας είναι το… κουνούπι.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο αλλά τα κουνούπια ευθύνονται για 830.000 θανάτους τον χρόνο. Συγκριτικά, ο άνθρωπος ευθύνεται για 580.000 θανάτους ανθρώπων τον χρόνο, τα φίδια για 60.000 θανάτους και οι καρχαρίες μόλις για 6 θανάτους τον χρόνο.  

Όπως αναφέρει η Independent, τα κουνούπια ευθύνονται για τη διάδοση του ιού Ζίκα, αλλά και του κίτρινου πυρετού, όμως δεν είναι αυτές οι ασθένειες που τα κάνουν τόσο θανατηφόρα.

Αυτό που οδηγεί στους περισσότερους θανάτους, ειδικά στην Υποσαχάρια Αφρική είναι η ελονοσία που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών. Μάλιστα η ασθένεια ευθύνεται για περισσότερους από τους μισούς θανάτους τον χρόνο που σχετίζονται με κουνούπια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ