Κοινωνία

Αυτοί είναι οι δύο νεκροί από τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα

Θρήνος για τους δύο άτυχους άνδρες που βρήκαν τραγικό θάνατο στο αεροπορικό δυστύχημα στη Φωκίδα.

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον απόστρατο σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, Τάσο Σταματάκη, ο οποίος σκοτώθηκε όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος που πιλόταρε συνετρίβη στο Σκάλωμα Φωκίδας, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Ο Σταματάκης είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ, με συναδέλφους του να κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε πραγματοποιήσει ξανά αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.

Ο δεύτερος νεκρός ήταν ο Δημοσθένης Σεραφειμιδης, επιχειρηματίας από την Πάτρα που δραστηριοποιείτο στο χώρο των ηλεκτρονικών με έδρα το Φαραί Αχαίας.

serafeimidis

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οι δυο άτυχοι άνδρες, κατέπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο είδαν το αεροσκάφος να συντρίβεται στην άκρη του επαρχιακού δρόμου και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι εντόπισαν νεκρό, εκτός της ατράκτου, τον έναν από τους δύο επιβαίνοντες. Ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος, αλλά κατέληξε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι, ενώ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην περιοχή φυσούσε πολύ δυνατός άνεμος.

Όσον αφορά στα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, εμπειρογνώμονες αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, είναι να προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα κατά την επιστροφή του αεροπλάνου από την περιοχή της Κωπαΐδας.

Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=a4ikiNyohzE

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=J1SdcJkV538

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ