Κοινωνία

Αστυνομικός σκύλος «ξετρύπωσε» εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης στην Ξάνθη

Αποτελεσματική ήταν η έρευνα που έκανε ο εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής της Δίωξης Ναρκωτικών στο κτήμα και το σπίτι ενός 30χρονου Έλληνα σε χωριό της Ξάνθης, καθώς ξετρύπωσε το εργαστήριο που είχε εγκαταστήσει για την παραγωγή κάνναβης με την μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.

Από τον χώρο, κατασχέθηκαν ο κατάλληλος εξοπλισμός για την ανάπτυξη φυτών με θερμοστάτες, λάμπες, σύστημα ποτίσματος, δοχεία και συσκευασίες με λίπασμα, καθώς και η μίνι φυτεία με τα πέντε δενδρύλλια που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν και είχαν ύψος μόλις 0,09 εκατοστών. Ακόμη, ο τετράποδος ανιχνευτής ξετρύπωσε έξ ισυσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 352,2 γραμμαρίων, σπόρους κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας. Ο 30χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, που άσκησε δίωξη σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

*** Άλλη μια μικρή φυτεία από πέντε δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες στο ποιμνιοστάσιό του, σε περιοχή του Κιλκίς, ένας 53χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.. Εκτός από τα φυτά, κατασχέθηκε στο σπίτι του ένα πιστόλι κρότου και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κιλκίς απήγγειλε στον 53χρονο κατηγορίες για καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ