Κόσμος

Αρμενία: Μερίδα στρατιωτικών επιχειρεί να σύρει με «επανάσταση» την χώρα στην δυτική επιρροή


Να λάβει σκληρά μέτρα εναντίον των στρατιωτικών που θεάθησαν να συμμετέχουν στις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες στη χώρα, ενάντια στην κυριαρχία του πρώην προέδρου της Αρμενίας και του νεοδιορισθέντος πρωθυπουργού, Σερζ Σαργκισιάν, δεσμεύθηκε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, εμφανίστηκαν φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που έδειχναν ότι άνθρωποι που φορούσαν στρατιωτικές στολές, συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες στην αρμενική πρωτεύουσα, Ερεβάν.

Οι συγκεντρώσεις στην Αρμενία συνεχίζονται εδώ και 10 μέρες. Οι λεγόμενοι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν την έναρξη της «βελούδινης επανάστασης» στη χώρα.

Ο Σαργκισιάν και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Νίκολ Πασίνιαν προσπάθησαν να διαπραγματευτούν εν μέσω διαμαρτυριών την Κυριακή, αν και δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία. Αργότερα την ημέρα, η αστυνομία συνέλαβε τον Πασινιάν. Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές Ararat Mirzoyan και Sasun Mikaelyan συνελήφθησαν επίσης.

Ο Σαργκισιάν, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Αρμενίας από το 2008 μέχρι πρόσφατα, παραιτήθηκε όταν τελείωσε η θητεία του. Η μετέπειτα υποψηφιότητά του για πρωθυπουργία θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως μια προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία, καθώς το πρόσφατα τροποποιημένο σύνταγμα μεταβίβασε ορισμένες από τις προεδρικές εξουσίες στον αρχηγό της κυβέρνησης.

https://twitter.com/WHOISMISTERPUTI/status/988331533676240897?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...