Κόσμος

Αποχωρούν αμερικάνοι διπλωμάτες από τη Νικαράγουα εν μέσω πολύνεκρων διαδηλώσεων

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στους συγγενείς των κυβερνητικών εργαζομένων να αποχωρήσουν από την Νικαράγουα, ενώ περιόρισε τις υπηρεσίες της πρεσβείας της, επικαλούμενο τις πολυήμερες, πολύνεκρες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ επίσης εξουσιοδότησε την απομάκρυνση των εργαζομένων της αμερικανικής κυβέρνησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η πρεσβεία στην Μανάγουα δεν θα παρέχει τις καθημερινές υπηρεσίες στο κοινό, μέχρι νεωτέρας, αλλά θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη τηλεφωνικά για επείγουσες ανάγκες και να παρέχει υπηρεσίες σε Αμερικανικούς πολίτες και αιτούντες βίζα.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ανακοίνωσε χθες ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος που πυροδότησαν τις αιματηρές διαδηλώσεις ακυρώνονται, καθώς προσπαθεί να τερματίσει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις επί των ημερών του στην εξουσία στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές. Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνει λόγο για 25 νεκρούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...