Κόσμος

ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ! Πούτιν: Δεν θα μου δηλητηριάσετε τον λαό! Η υπόθεση Σκριπαλ, τα φάρμακα της Δύσης και ο νέος “ψυχρός πόλεμος”

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Σε άλλα επίπεδα έχει φθάσει η παγκόσμια ανησυχία. Την εποχή του νέου “ψυχρού πολέμου” μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχουμε ακούσει τα πάντα. Για στρατιωτικά μπραντεφερ, για καταφύγια του πληθυσμού στην Ρωσία, για κυβερνοπόλεμο μέσω διαδικτύου και άλλα πολλά.

Όμως τα νεώτερα προκαλούν πραγματικά τρόμο....

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας έχει ετοιμάσει μια έκθεση που κρατείται στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με την οποία ο Πούτιν προειδοποιεί ότι ο λαός του πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύεται από τα δυτικά φαρμακευτικά προϊόντα και τρόφιμα υπό τον κίνδυνο δηλητηρίασης!!!!

Η έκθεση ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν πιστεύει ότι το επόμενο στάδιο της εξέλιξης της ανθρωπότητας βρίσκεται τώρα σε «σοβαρό κίνδυνο» και ότι οι δυτικές και παγκόσμιες δυνάμεις «σκόπιμα επιβραδύνουν την πρόοδο για δικό τους όφελος»

«Εμείς, ως είδος έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το σώμα και το μυαλό μας σε υγιή ανοδική πορεία, ή μπορούμε να ακολουθήσουμε το δυτικό παράδειγμα. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες σκόπιμα δηλητηριάστηκε ο πληθυσμός μας από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, φαρμακευτικά προϊόντα, εμβολιασμούς και fast food που πρέπει να ταξινομηθούν ως επικίνδυνα, εθιστικά ναρκωτικά "

"Πρέπει να το πολεμήσουμε αυτό. Ο πληθυσμός με φυσική και πνευματική αναπηρία δεν είναι προς το συμφέρον μας " ανέφερε η έκθεση.

Περιγράφοντας τη μέση χώρα της Δύσης ως «έντονα εμβολιασμένη με αυτιστικό λίπος, με ανθρώπους μπροστά από την οθόνη», η έκθεση αναφέρει ότι τέτοιες τακτικές που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις είναι αντιπαραγωγικές μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα .

Τα τελευταία χρόνια, ο Πούτιν έχει δώσει ελεύθερη γη σε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να την καλλιεργήσουν και να την διατηρήσουν οργανικά. Ο στόχος είναι να γίνει ο "μεγαλύτερος εξαγωγέας" στον κόσμο των βιολογικών τροφίμων με βάση την "οικολογικά καθαρή" παραγωγή.

Η έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο για την παύση όλων των τροφίμων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένα προϊοντα, κάτι που η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει ως ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά των πολυεθνικών όπως η Monsanto.

Η Ρωσία συνεχίζει να ηγείται του δρόμου προς τη φύση και τη βιολογική γεωργία.

Αμερικανοβρετανικής παραγωγής και όχι ρωσικής το δηλητήριο της απόπειρας στους Σκριπαλ

Πάντως η αντιπαράθεση Ρωσίας-Δύσης έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα. Αφορμή και η υπόθεση Σκριπαλ.

Η πρόσφατη νέα φοβερή αποκάλυψη που ανατρέπει τα πάντα προέρχεται από ανεξάρτητο Ελβετικό Εργαστήριο που υποστηρίζει ότι το «BZ Toxin» το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην δηλητηρίαση του Skripal και της κόρης του παράγεται σε ΗΠΑ / Ηνωμένο Βασίλειο, και δεν είναι ρωσικό!

Η γνωστή υπόθεση που προκάλεσε μπαράζ διπλωματικών διενέξεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης είχε βασιστεί στα σαθρά θεμέλια που οι πολιτικοί (όχι οι επιστήμονες) έχτισαν και σύμφωνα με τα οποία ένας θανατηφόρος παράγοντας νευρικών ουσιών - που υποτίθεται πως παράγεται από τη Ρωσία - χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας των Σκριπαλ.

Το γεγονός ότι η υγεία της κόρης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, Γιούλια Σκριπάλ βελτιώνεται ταχύτατα, είναι μια ένδειξη ότι η ίδια και ο πατέρας της δεν δηλητηριάσθηκαν με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Novichok (Νοβιτσόκ), εκτιμησε πρόσφατα από την πλευρά του ο Ρώσος εμπειρογνώμων Ίγκορ Νικούλιν

Τώρα έρχεται η επιβεβαίωση. Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ελβετικό κρατικό εργαστήριο Spiez, η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στον Σεργκέι Σκρίπαλ ήταν ένα συστατικό που ονομάζεται BZ, το οποίο ποτέ δεν παρήχθη στη Ρωσία, αλλά ήταν σε παραγωγή στις Η.Π.Α. και στα κράτη του ΝΑΤΟ.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επικαλούμενος τα αποτελέσματα της εξέτασης που διεξήγαγε το ελβετικό χημικό εργαστήριο που συνεργάστηκε με τα δείγματα που έδωσε το Λονδίνο στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), σημείωσε ότι ο Σεργκέι Σκριπάλ, πρώην ρωσός διπλός πράκτορας και η κόρη του Γιούλια, δηλητηριάστηκαν με έναν νευροτοξικό παράγοντα γνωστό ως βενζιλικός 3-κινουκλιδινυλιο ή ΒΖ.

Το ελβετικό κέντρο απέστειλε τα αποτελέσματα στο OPCW.

Ωστόσο, ο φορέας που ανήκει στον ΟΗΕ περιορίστηκε μόνο στην επιβεβαίωση της φόρμουλας της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε για να δηλητηριάσει τους Skripal στην τελική έκθεσή του, χωρίς να αναφέρει τίποτα για τα άλλα γεγονότα που παρουσιάζονται στο ελβετικό έγγραφο, πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Το ελβετικό εργαστήριο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο στον τομέα της πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας και είναι ένα από τα πέντε κέντρα που είναι μόνιμα εξουσιοδοτημένα από τον OPCW.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το Λονδίνο αρνήθηκε να απαντήσει σε δεκάδες «πολύ συγκεκριμένες» ερωτήσεις που ζήτησε η Μόσχα σχετικά με την υπόθεση , καθώς και να παράσχει κάθε ουσιαστική απόδειξη που θα μπορούσε να ρίξει φως στο περιστατικό.

Αντίθετα, το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δεν απάντησε στις δικές του ερωτήσεις, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα το Λονδίνο δεν έθεσε ερωτήσεις, αλλά ήθελε να αναγνωρίσει η Μόσχα ότι ήταν υπεύθυνη για την παράδοση του χημικού παράγοντα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύνοδο κορυφής Πούτιν-Τραμπ για την παγκόσμια ειρήνη ζητάει το Πατριαρχείο Μόσχας

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων εξέφρασε την άποψη πως οι πρόεδροι της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συναντηθούν αυτοπροσώπως για να απαλύνουν τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας σχολίασε σχετικά:

"Δεν υπάρχει σήμερα εναλλακτική λύση για να κατευθύνουμε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του Προέδρου Πούτιν. Γνωρίζω ότι και οι δύο πρόεδροι έχουν την επιθυμία να συναντηθούν, αλλά βλέπουμε επίσης ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων γύρω από το Tραμπ που εμποδίζουν σκόπιμα συνάντηση "δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Είπε ακόμη ότι πιστεύει πως η σημερινή κατάσταση μπορεί να συγκριθεί με την Κρίση στην Κούβα του 1962, αλλά προειδοποίησε ότι «είναι αδύνατο να κινηθούμε με αυτόν τον τρόπο, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τον κόσμο στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ανέφερε ακόμη ότι συμμερίζεται την άποψη ότι η πολιτική των απειλών που επικρατεί επί του παρόντος στις ΗΠΑ, η ρητορική και η πολιτική των κυρώσεων δεν θα ωφελήσουν και ότι, όσον αφορά στην καταστροφή, ένα πολεμικό σενάριο θα μπορούσε να συγκριθεί με όλες τις καταστροφές και τα θύματα του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η ποσότητα των πυρηνικών όπλων είναι τέτοια που σήμερα μόνο ένα χτύπημα και άλλο ένα χτύπημα προς απάντηση μπορούν να καταστρέψουν σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα και επομένως η υπευθυνότητα των ηγετών των υπερδυνάμεων είναι τόσο απίστευτα μεγάλη» τόνισε. "Αυτό που χρειάζεται είναι η ιδιαίτερη σοφία και ταπεινοφροσύνη και η ικανότητα να συμφωνήσουμε σε συμβιβασμούς για χάρη του διαλόγου και για χάρη της διατήρησης της ειρήνης στη Γη ", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ