Πολιτική

Αποκάλυψη-βόμβα στη Βουλή από τον πρόεδρο των Προσφύγων...

«Έδωσα 8.000 ευρώ σε διακινητή για να φέρει στην Ελλάδα την γυναίκα μου», αποκάλυψε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των διαδικασιών ασύλου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, Γιονούς Μοχαμαντί. Παράλληλα, ο κ. Μοχαμαντί κατήγγειλε ότι διακινητές ζουν στη Μόρια και από εκεί «κάνουν τις δουλειές τους».

Στο πλαίσιο της ακρόασης των συναρμόδιων φορέων από την Επιτροπή, ο Αφγανός πρόσφυγας, Γιονούς Μοχαμαντί, υπό την μορφή εξομολόγησης, εξήγησε ότι έδωσε χρήματα σε διακινητή ώστε να μπορέσει να φέρει την σύζυγό του στη χώρα μας, αφού προηγουμένως -έχοντας ο ίδιος πολιτικό άσυλο από το 2004- είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα, ασκώντας το δικαίωμά του για οικογενειακή επανένωση. Και πάλι όμως «δεν τα κατάφερε», ανέφερε στην Επιτροπή, παρά τη μεγάλη αναμονή και ενώ ήδη ζει εδώ και 17 χρόνια στη χώρα μας.

Τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, προκάλεσαν την παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος τον ρώτησε για τους λόγους που τον ανάγκασαν να κάνει αυτή την πράξη, εάν είχε άλλους τρόπους επίλυσης του προσωπικού του θέματος και εάν (χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του) καθ΄ όμοιον τρόπο βοηθά και άλλους αλλοδαπούς, μέσω διακινητών να έρχονται στη χώρα μας. Ακόμη ο κ. Κατσίκης, διερωτήθηκε εάν έχει λάβει γνώση η εισαγγελική αρχή γι΄ αυτό και ζήτησε η αποκάλυψη αυτή να καταστεί τέτοια ώστε να λάβει γνώση η εισαγγελική αρχή και να παρέμβει.

Η απάντηση του κ. Κατσίκη προκάλεσε την αντίδραση τόσο του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου όσο και της προέδρου της αρμόδιας επιτροπής Μαρίας Θελερίτη που ανέφεραν ότι ο Γιονούς Μοχαμαντί δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην ερώτηση. Μάλιστα η πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε από τον βουλευτή τον ΑΝΕΛ να μην επιμείνει να ζητήσει απαντήσεις.

Όμως ο Γιονούς Μοχαμαντί απάντησε τελικά στον κ. Κατσίκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ας καλέσει όποιον θέλει και ας με συλλάβει. Μακάρι η υπόθεση αυτή να γίνει αφορμή για να έρθει το θέμα στην επιφάνεια», ενώ ενημέρωσε την Επιτροπή ότι στην ίδια αποκάλυψη είχε προβεί και στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μετανάστευσης στις Βρυξέλλες κι εκεί «είχε να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη αντίδραση από βουλευτή της Μαρίν Λεπεν».

Ο Γιονούς Μοχαμεντί εξήγησε ότι αποχωρίστηκε τη γυναίκα του από το 2001 όταν βγήκε από τη φυλακή των Ταλιμπάν ενώ εκείνη ήταν έξι μηνών έγκυος. «Από το 2004 κατέθεσα αίτημα οικογενειακής επανένωσης ενώ η γυναίκα μου ήταν σε κίνδυνο» είπε. Επίσης, τόνισε ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε διακινητή όταν το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε, ενώ η σύζυγός του βρισκόταν σε κίνδυνο στο Ιράν, όπου οι πρόσφυγες εκεί δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

Δείτε τι είπε στην Επιτροπή ο Πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών

press-gr.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...