Κόσμος

Αποθέωση για τη Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης - [Βίντεο]

Την αποθέωση γνώρισε χθες η αντιπροσωπεία των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ορεστιάδας στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης, στην Αστόρια όπου μένουν οι ομογενείς μας, κατά την έπαρση της Ελληνικής σημαίας που έγινε εν όψει της σημερινής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο Κοσμήτορας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας κ.Κουτρούμπας στον χαιρετισμό του μετέφερε στους ομογενείς που συγκεντρώθηκαν και χειροκρότησαν την παρουσία της ΧΟΦΟ, του ίδιου και του αντιδημάρχου Χρήστου Ορμανλίδη, τον εθνικό παλμό του ακριτικού ΄Εβρου και της Ορεστιάδας και αναφέρθηκε στους δυο φυλακισμένους στρατιωτικούς μας, εκφράζοντας την ελπίδα σύντομα να επιστρέψουν στην πατρίδα από την Τουρκία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του Γενικού προξένου της Ελλάδας κ.Κούτρα ,του προέδρου της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων μείζονος Ν.Υόρκης κ.Γαλάτουλα, του πρύτανη του ΑΠΘ κ.Μήτκα ,των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς ,των Δημάρχων Κέρκυρας και Χίου, του Δήμου Ορεστιάδας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με τον Κοσμήτορα κ Κουτρούμπα και την ΧΟΦΟ και πλήθος κόσμου.

Η συγκίνηση μεγάλη και η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι ομογενείς πολύ θερμή. Ο εθνικός μας ύμνος σκόρπισε ρίγη εθνικής συγκίνησης, μέσα σε αυτή την τεράστια μεγαλούπολη, παρουσία των ευζώνων της προεδρικής φρουράς με συμμετοχή σωματείων της Ομογένειας του περιφερειάρχη κ.τζτζικώστα πολιτικών παραγόντων και φυσικά του Δήμου Ορεστιάδας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με την ΧΟΦΟ που έκλεψε την παράσταση με την εμφάνιση της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ