Κόσμος

Απίστευτο παρασκήνιο: Ποιοι και γιατί δεν άφησαν τον Γιούνκερ να μιλήσει στο Ίδρυμα Καραμανλή;

Είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν, είχε αρχικά προτείνει στον Γιούνκερ να μιλήσει στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στην Φιλόθεη με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Η πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου έγινε αρχικά δεκτή από το ίδρυμα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Μόλις έγιναν γνωστά τα όσα προτίθεται να πει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ο οποίος θα εξήρε το έργο της κυβέρνησης, μιλώντας για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, αφήνοντας απ έξω τα όσα διαδραματίστηκαν το 2015, με την στάση της τρόικας απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θέλησαν να είναι ομιλητές τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο πρωθυπουργός, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα παραπάνω έγιναν διότι στην ίδια εκδήλωση ήθελαν να μιλήσουν και ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και «επειδή θα μιλούσαν όλοι για την καθαρή έξοδο, ένα θέμα στο οποίο διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία, υπήρξαν δεύτερες σκέψεις και έτσι αποφασίστηκε να μη συμβεί αυτό», παρά το γεγονός ότι είχε σταλεί ήδη η πρόσκληση!

«Έτσι το ίδρυμα προστάτεψε τον κ.Γιούνκερ γιατί έτσι μία εκδήλωση μνήμης μπορεί να μετατρέπονταν σε προεκλογική φιέστα της κυβέρνησης» ανέφερε ο ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας πως η Πειραιώς έχει καταρρίψει όλα τα προσχήματα, προτιμώντας με την ακύρωση της ομιλίας Γιούνκερ για να μην ακουστούν θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία και την έξοδο από το μνημόνιο διά στόματος Προέδρου της Κομισιόν!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ