Κόσμος

Αγορά 14 F16V από την Σλοβακία - 2,9 δις το κόστος με την εμπλοκή 50 εταιρειών

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε να εγκρίνει τη πώληση στη Σλοβακία , αεροσκαφών 14 F-16 Block 70/72 V με εκτιμώμενο κόστος 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση που κοινοποίησε στο Κογκρέσο .
Η Σλοβακική Δημοκρατία ζήτησε την αγορά δεκατεσσάρων (14) αεροσκαφών διαμόρφωσης τύπου F-16 Block 70/72 V με κινητήρες και τον οπλισμό τους.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις “αυτή η πώληση θα στηρίξει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός εταίρου του ΝΑΤΟ που αποτελεί σημαντική δύναμη για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη. Η πώληση θα στηρίξει τις ανάγκες της Σλοβακίας για τη δική της αυτοάμυνα και θα υποστηρίξει τους αμυντικούς στόχους του ΝΑΤΟ. Η Σλοβακία προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτά τα F-16 για να εκσυγχρονίσει την Πολεμική Αεροπορία της και να ενισχύσει την άμυνα της πατρίδας της”.
Η Σλοβακία προτίθεται να αντικαταστήσει με τα F-16 ,τα αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει. .

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Lockheed Martin. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αντισταθμιστικά ωφέλη.

Σε συνδυασμό με αυτήν την πώληση, ωστόσο, αναμένεται από τη Σλοβακία να ζητήσει κάποιο ποσό συμμετοχής στη βιομηχανία. Κάθε συμφωνία συμψηφισμού θα καθοριστεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αγοραστή και του συμβαλλομένου. Οι εταιρείες της Σλοβακίας που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα υπολογίζεται να είναι κοντά στις 50.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ