Κοινωνία

Αγέλες σκύλων επιτίθενται σε περαστικούς στο δάσος του Σέιχ Σου

Σοβαρότατο φαίνεται πως είναι το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σχηματίζοντας αγέλες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται όλο και περισσότερα περιστατικά επιθέσεων σε περαστικούς.

Χθες το μεσημέρι γύρω στις 4:30 ο φωτογράφος Δημήτρης Τοσίδης κάνοντας τζόκινγκ στο Σέιχ Σου δέχθηκε επίθεση από 30 σκυλιά τα οποία τον περικύκλωσαν και τον δάγκωσαν στο πόδι. Σώθηκε όπως λέει ο ίδιος γιατί από τις φωνές του βρέθηκε ένας άνθρωπος εκεί που μάλλον τα ταΐζει και τα έβαλε μια φωνή και έφυγαν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, «υπάρχουν ασυνείδητοι, δήθεν φιλόζωοι, που έχουν σκυλιά τα οποία στη συνέχεια βαριούνται και τα εγκαταλείπουν στην περιοχή του περιαστικού δάσους, με αποτέλεσμα κατά περιόδους να μαζεύονται δεκάδες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν μέσα στην ευρύτερη περιοχή του Φιλιππείου έχουν ξεπεράσει τα 50, καθώς βρίσκουν ευκολότερα τροφή σε εκείνα τα σημεία.

Από τα συγκεκριμένα σημεία, κάποια υπάγονται στον δήμο Νεάπολης Συκεών και κάποια στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Κατά τον δήμαρχο, τα σκυλιά δεν είναι επιθετικά και άγρια από τη φύση τους, αφού τα περισσότερα είναι ράτσας, ωστόσο όπως είπε, «όταν ένα ζώο στερείται τροφής και είναι επί μέρες πεινασμένο, γίνεται επικίνδυνο».

Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, ο δήμος Νεάπολης Συκεών διαθέτει υπηρεσία με συμβεβλημένους κτηνιάτρους ώστε να είναι σε θέση να εμβολιάσουν ή να θεραπεύσουν τα ζώα, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούν ούτε να τα μαζέψουν ούτε να τα φυλακίσουν αφού δεν επιτρέπεται από τον νόμο και υπάρχει απειλή ποινικής δίωξης εάν τα ζώα φυλακισθούν.

«Μου επιτέθηκαν 30 σκυλιά»

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του Δημήτρη Τοσίδη, που δέχθηκε επίθεση από τα αδέσποτα το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Τοσίδης δείχνει το σημάδι από την επίθεση των αδέσποτων ζώωνΟ κ. Τοσίδης δείχνει το σημάδι από την επίθεση των αδέσποτων ζώων
«Έχω ανέβει πολλές φορές στο Σέιχ Σου γα τρέξιμο, τα σκυλιά μάλλον αντέδρασαν λόγω του τρεξίματος και επιτέθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αποκομίζοντας μια δαγκωματιά στον μοιρό, πριν τα ζώα απομακρυνθούν από άνθρωπο που βρισκόταν στο σημείο.

«Τα σκυλιά δεν είναι επιθετικά, αλλά είναι πάρα πολλά, υπάρχουν τέσσερις με πέντε αγέλες», επισήμανε ο Δημήτρης Τοσίδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ