Πατριαρχεία

Έσταξε αίμα o Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αξιοπερίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα και χρήζει σαφέστατα περαιτέρω διερεύνησης.
'Ενα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ευρέως πάλι τις τελευταίες ημέρες δείχνει τον «τάφο του Ιησού» στην Ιερουσαλήμ «που στάζει αίμα».

Το βίντεο δείχνει μια ποσότητα κόκκινου υγρού που συγκεντρώνεται στην κορυφή της πέτρας, η οποία θεωρείται ότι ήταν η πέτρα πάνω στην οποία το σώμα του Ιησού τοποθετήθηκε πριν από την ταφή του.

Η πέτρα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου, ενός από τους πιο ιερούς τόπους στον Χριστιανισμό.

Τα -όχι καλά πάντως- πλάνα δείχνουν το άγνωστο κόκκινο υγρό που εκτοξεύεται πάνω στο βράχο πριν αρχίσουν να φωνάζουν οι προσκυνητές.

Κι από εκείνη την ώρα άνοιξε πάλι η συζήτηση για το «θαύμα».

Πάντως οι επιφυλάξεις είναι πολλές. Ο Nigel Watson,συγγραφέας και ερευνητής, δήλωσε στο Mail Online: "Το φαινόμενο διαρροής αίματος συνήθως εξηγείται από πιο κοσμικά πράγματα. Τα συνηθισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν υγρό που προκαλείται από σκουριασμένα μπαλώματα, συμπύκνωση ή απλή απάτη. Χρειαζόμαστε επιστημονικές αποδείξεις για να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο, περισσότερο από κάποιο τρεμάμενο βίντεο, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι ζήτημα πεποίθησης και όχι εξέταση των γεγονότων".

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο το βίντεο είναι περίπου τεσσάρων ετών, αλλά πρόσφατα επανεμφανίστηκε μαζί με νέες δηλώσεις περί του θαύματος δείγμα προβληματισμού για το σκοπό του.

https://www.youtube.com/watch?v=RSEn-eWIt84

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...