ΗΠΑ

Πάμε για παρατεταμένη κρίση: Δεν φεύγουν οι ΗΠΑ από τη Συρία - Νέα στρατιωτική βάση στο Manbij - Αναταράξεις στους Ρεπουμπλικάνους

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα στη Συρία και ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ότι «αποστολή εξετελέσθη» οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από την περιοχή τόσο γρήγορα.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Η Ουάσινγκτον έχει 2.000 στρατιώτες στη Συρία.

«Δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε μέχρι να ξέρουμε ότι έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα πράγματα» δήλωσε η Χάλεϊ στο Fox News..

Και ποιοι είναι οι στόχοι που θέλουν οι ΗΠΑ να πετύχουν για να φύγουν από τη Συρία; Πρώτον ότι χημικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο που να βάζει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα. 

Μάλλον για τους αμάχους δεν νοιάζεται γιατί δεν είναι αμερικανικού συμφέροντος… 

Δεύτερον, έως ότου να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος και τρίτον μέχρι να γνωρίζουν τις κινήσεις του Ιράν.

Tην ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τη φράση «αποστολή εξετελέσθη» που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την αποτελεσματικότητα των πυραυλικών πληγμάτων κατά της Συρία και τα σχόλια των ΜΜΕ που ακολούθησαν.

Η φράση αυτή συνδέθηκε με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ που την χρησιμοποίησε το 2003, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και τον καταδίωκε (πολιτικά) για το υπόλοιπο της προεδρικής θητείας του.

«Η επιδρομή κατά της Συρίας πραγματοποιήθηκε τόσο τέλεια, με τέτοια ακρίβεια, ώστε τα ΜΜΕ των Κατασκευασμένων Ειδήσεων θα μπορούσαν να την μειώσουν μόνο μέσω της χρήσης του όρου “Αποστολή Εξετελέσθη” από εμένα,»έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

«Γνώριζα ότι θα εστίαζαν σε αυτό, αλλά το αισθάνθηκα ως έναν Στρατιωτικό όρο με πραγματικό μεγαλείο, για να το αποσύρω. Θα το χρησιμοποιώ συχνά!», σημείωσε επιπροσθέτως.

Και μέσα σε όλα αυτά, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και τα συμφέροντα αλλάζουν συνεχώς.

Σύμφωνα με τα tourkikanea, μια νέα στρατιωτική βάση εγκαθίδρυσαν οι Αμερικανοί στην περιοχή Manbij σύμφωνα με τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Συμβουλίου της περιοχής Εμπού Αντίλ.

Όπως δήλωσε ο Εμπού Αντίλ, «Μετά από τις απειλές της Τουρκίας κατά του Manbij, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αυξήσουν την στρατιωτική τους παρουσία εκεί. Μετά από την επίθεση της Τουρκίας στο Άφριν, εμείς ως Στρατιωτικό Συμβούλιο του Manbij αισθανθήκαμε ανησυχία και αμέσως συνομιλήσαμε με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς».

Εν συνεχεία ο Εμπού Αντίλ πρόσθεσε, «Είχαμε συνάντηση με τον ανώτερο Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματικό στην περιοχή.

Μετά από την συνάντηση, οι ΗΠΑ έστειλαν στην περιοχή τις ειδικές δυνάμεις τους. Οι ΗΠΑ εγκαθίδρυσαν μια ακόμη αεροπορική βάση στο Manbij. Οι ΗΠΑ μετά από την εκδίωξη της ISIS από το Manbij, είχαν εγκαθιδρύσει μια στρατιωτική βάση.

Μετά από τις απειλές της Τουρκίας, οι ΗΠΑ διεύρυναν την στρατιωτική βάση που είχαν εγκαθιδρύσει εκεί. Επίσης δημιούργησαν μια ακόμη βάση στην γραμμή του μετώπου με τον FSA. Σε αυτήν την νέα βάση τοποθετήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Manbij, σημείωσε ότι, «Συνολικά δύο είναι οι βάσεις των ΗΠΑ στο Manbij. Δεν είναι αληθές πως υπάρχουν 3 βάσεις».

Φρένο στον Τραμπ για τη Συρία 

Τα πράγματα, πάντως, για τον Ντόναλντ Τραμπ δεν θα είναι εύκολα. Ιδίως αν θελήσει να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Συρία. Ήδη, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τζόνι Ερνστ, μέλος της Επιτροπής Άμυνας στην Γερουσία, δήλωσε ότι αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να προχωρήσει περισσότερο στην Συρία, τότε, είναι αναγκαίο να συνεργαστεί με το Κογκρέσο.

https://www.youtube.com/watch?v=nrav_muWsUc

 

https://www.youtube.com/watch?v=c6--PeGfMEA

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...