Εθνικά θέματα

Κι όμως 7 Ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Θετική ήταν η στάση που κράτησε το Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ψήφισαν υπέρ της υιοθέτησης του ψηφίσματος και συγκεκριμένα, οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: 607 υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές.

Το ψήφισμα είχε τον τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτος δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία» και μέσα από αυτό, οι ευρωβουλευτές καλούν τις τουρκικές αρχές να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, όλοι όσοι αυτό τους αφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα ηχηρό ράπισμα στα μάγουλα της ηγεσίας Ερντογάν, για τις αυθαίρετες ενέργειές της, που παραβιάζουν το κράτος δικαίου και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...