Κόσμος

Δημόσια ομολογία-κόλαφος Αμερικανού Στρατηγού: "Οι Ρώσοι τύφλωσαν το καλύτερο όπλο μας" - Βίντεο


Στο συμπόσιο GEOINT του αμερικανικού Ιδρύματος Geospatial Intelligence, ο επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, στρατηγός Raymond Thomas, δήλωσε ότι η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τις πτήσεις των αεροσκαφών ΕC-130 Compass Call, τα οποία "έσβησαν" λόγω ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου (EW).

Το ΕC-130 Compass Call υποτίθεται ότι είναι το πλέον προηγμένο αμερικανικό όπλο στο πεδίο του ηλεκτρονικού πολέμου! Τελικά θέλει ακόμη δουλειά!

Μπορείτε να ακούσετε τα σχόλια του Αμερικανού Στρατηγού, R.Thomas, μετά το 9:20 στο Βίντεο παρακάτω.

Ο Αμερικανός στρατηγός αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο :

«Αυτή τη στιγμή στην Συρία αντιμετωπίζουμε το πιο εχθρικό σε ότι αφορά τη χρήση μέσων Η/Π από τους αντιπάλους περιβάλλον συγκριτικά με όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Μας δοκιμάζουν κάθε μέρα, εξουδετερώνοντας τις επικοινωνίες μας, τα EC-130H Compass Call» κτλ.

Παρόλο που ο Αμερικανός στρατηγός Thomas δεν διευκρίνισε τους αντιπάλους, ο ιστότοπος ειδήσεων ανέφερε ότι κατονομάζει την Ρωσία και ότι αυτό είναι  σίγουρο.

Ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει στους ακροατές τους κινδύνους των ηλεκτρονικών όπλων EW που περιλαμβάνουν:

Το «μπλοκάρισμα» όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων, των συνδέσεων επικοινωνίας των πληρωμάτων των AC-130.

"Τώρα στην Συρία αντιμετωπίζουμε το πιο σκληρό περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου στον πλανήτη από τους εχθρούς μας. Μας δοκιμάζουν κάθε μέρα, βγάζοντας νοκ αουτ τις επικοινωνίας μας, σβήνοντας τα  AC-130”.

Αμερικανίδα απόστρατη αξιωματικός ειδικός στον ηλεκτρονικό πόλεμο ανέφερε:

«Οι Ρώσοι έχουν ξαναφτιάξει από την αρχή τον εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου τους τα τελευταία 20 χρόνια. Μετά την επίθεσή τους στη Γεωργία κατάλαβαν ότι πρέπει να αναβαθμίσουν τις δυνατότητές τους στον τομέα αυτό».

«Οι Ρώσοι επένδυσαν πολλά χρήματα στις αναβαθμίσεις μετά τη Γεωργία και διαθέτουν πια φονικές δυνατότητες, ικανότητα παρεμβολών σε πολλαπλές συχνότητες σε μεγάλες αποστάσεις», πρόσθεσε.

"Το πρόβλημα που έχουν τα EC-130s είναι ότι ενώ δέχονταν την επίθεση, το πλήρωμα δεν έκανε κάτι, κάνοντας τα πιο ευάλωτα στις επιθέσεις".

"Μπορούσαν να κινηθούν μετά το PNT ή το comms".

"Οι Ρώσοι γνωρίζουν όλες τις αδυναμίες μας".

"Υπάρχουν και άλλα προβλήματα που οι Αμερικανικές Δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν" πρόσθεσε με τη σειρά της η Loren Thompson.

"Εχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο στο να πολεμούμε εχθρούς στην ΝοτιοΔυτική Ασία, εχθροί που τεχνικά ήταν μη εξελιγμένοι. Ετσι δεν συνηθίσαμε στον τακτικό ηλεκτρονικό πόλεμο"

Ο Buckhout συμφώνησε με την Thompson.

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο αμερικανικά αεροσκάφη, συμβατικές δυνάμεις, καθώς και αθώους πολίτες ενώ κινδυνεύουν και ελικόπτερα τα οποία εξαρτώνται από αυτά τα συστήματα, τα οποία τα βοηθούν να προσδιορίσουν τους στόχους και να συντονίσουν τις επιθέσεις.

Οι  Ρώσοι πιθανότατα προχώρησαν σε παρεμβολές στα συστήματα θέσης, πλοήγησης και χρονισμού του αεροσκάφους (PTN), ή στον επικοινωνιακό εξοπλισμό τους, δυσκολεύοντας τη πτήση και αναγκάζοντας του πιλότους να χρησιμοποιήσουν «παραδοσιακές» τεχνικές όπως χάρτες και τη γραμμή του ορίζοντα.

Ως γνωστόν ο ρωσικός στρατός έχει αποστείλει τα  νέα πανίσχυρα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου «Murmansk-BN»  στην Συρία, ειδικά για περιπτώσεις όπως αυτή της πυραυλικής επίθεσης κατά του συριακού εδάφους  .

Το κινητό επί τροχοφόρου οχήματος σύστημα ηλεκτρονικού πόλεμου «Murmansk-BN».  είναι σε θέση να καταγράφει τις εχθρικές δυνάμεις και να «αποπροσανατολίζει¨  τον  πιθανό  αντίπαλο σε απόσταση άνω των  5 χιλιάδων χιλιομέτρων  .

Ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Αντιπτέραρχος Ben Hodges περιγράφει γλαφυρότατα τις  δυνατότητες των ρωσικών επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμου όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο συριακό «θέατρο μαχών»,  ως «θαυμάσιες», αναφέρει  σχετικό δημοσίευμα.

«Το Internet, οι ασφαλείς επικοινωνίες, η σύγχρονη  ρωσική τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός με την χρήση πυραύλων,  κατευθυνόμενων  βομβών   υψηλής ταχύτητας και εκρηκτικότητας , και ο ανηλεής ηλεκτρονικός πόλεμος  είναι οι κύριες καινοτομίες των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία.

«Η δύναμη ηλεκτρονικού πολέμου είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στο σύγχρονο πόλεμο», τόνισε ο Ρώσος ειδικός  εμπειρογνώμονας στον τομέα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Mixahl  Khodarenok.

«Τα προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου είναι σε θέση να κερδίσουν τον πόλεμο, πριν αυτός διεξαχθεί .  Αρκεί κάποιος να διαθέτει  τα κατάλληλα συστήματα  και εξοπλισμό ηλεκτρονικών παρεμβολών και  καθοδήγησης καθώς και  ραντάρ,  «καταγράφοντας όλες τις  επικοινωνίες  του εχθρού.

Καμία μονάδα μάχης δεν πρόκειται να καταλάβει συγκεκριμένη τοποθεσία, διότι θα είναι γνωστές οι κινήσεις της εκ των προτέρων και θα καταστραφεί  στα πρώτα λεπτά της μάχης», τόνισε ο ίδιος.

Η ύπαρξη των  στρατευμάτων  ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία αποτελούν ξεχωριστό τμήμα   στο ρωσικό στρατό,  μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν άγνωστη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ