Εθνικά θέματα

Εδώ χτύπησε η Μονάδα της «ΔΕΛΤΑ»: Σε ετοιμότητα οι ΕΔ μέχρι τα τέλη Απριλίου - Εικόνες από την άσκηση που τρόμαξε τους Τούρκους

Εδώ χτύπησε η Μονάδα της «ΔΕΛΤΑ» χθές το απόγευμα σε νησί ΒΔ της νήσου Ρόδου και κάτω απο την μυτη των Τούρκων. Δείτε εικόνες από την επιχειρησιακή εκπαίδευση της Διακλαδικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης Υψηλής Ετοιμότητας (Δύναμη «Δ») στην άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ». 

Η άσκηση όπως φαίνεται τρόμαξε τους Τούρκους.

Οπως αναφέραμε, οι Τούρκοι πανικοβλήθηκαν από την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων χθες και μπέρδεψαν τα Ίμια με το νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στο οποίο διεξήχθη ο «Πυρπολητής». Από την τρομάρα τους μάλιστα δεν απογείωσαν κανέναν μαχητικό να κάνει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Η ενεργοποίηση της δύναμης «Δέλτα» έγινε θέμα στα Τουρκικά ΜΜΕ με ανησυχητικό τρόπο και μάλιστα ήταν τέτοια η πρεμούρα να παρουσιάσουν το θέμα στον τουρκικό λαό, που μπέρδεψαν το Στόχο της Ασκήσεως που εξελίχθηκε στο Νοτιοανατολικό Άκρο του Αιγαίου με τα… Ιμια!

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του “οι ασκήσεις τύπου «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» διεξάγονται για την επιχειρησιακή εκπαίδευση και αξιολόγηση της Διακλαδικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης Υψηλής Ετοιμότητας (Δύναμη «Δ»).

Τέτοιου είδους ασκήσεις πραγματοποιούνται με σκοπό τον έλεγχο της ετοιμότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων για την ανάληψη ενεργειών άμεσης αντίδρασης αντιμετώπισης ευρέος φάσματος επιχειρησιακών απαιτήσεων”.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση:   

Αυξημένη επαγρύπνηση υπάρχει κατα μήκος όλων των συνόρων και αυτό φαίνεται από την επιμέλεια και τα υλικά που έχουν δοθεί στις ακριτικές μονάδες.

Αυτό που κάνει τους Επιτελείς να διατηρούν και να αυξάνουν σε κάποια χρονικά και γεωγραφικά σημεία την επιφυλακή ή το επίπεδο συναγερμού, έχει να κάνει και με το γεγονός πως η Τουρκία έχει εκδώσει παράτυπες NAVTEX και ΝΟΤΑΜ με τις οποίες πέρα από την παράνομη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο, το πράττει ακόμα και για ημέρες που θεωρητικά στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα η Τουρκία έχει εξαγγείλει ασκήσεις ακόμα και μέσα στις Άγιες ημέρες του Πάσχα κάτι που παραβιάζει το Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ για αποφυγή πραγματοποίησης ασκήσεων τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές.

Στην ακολουθία όλων αυτών των γεγονότων και των ασκήσεων αυτών της Τουρκίας, ήρθε και η πλέον πρόσφατη κίνηση του Ερντογάν που στέλνει εκ νέου μηνύματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας καθώς αποφάσισε να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο τη στάση του ξεκαθαρίζοντας πως «η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της».

Η δε εκτίμηση του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας πως η στάση της Ελλάδας δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας έχει κάνει άπαντες να είναι πλέον σε αυξημένο επίπεδο επιφυλακής και εγρήγορσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δοκίμασε τους χρόνους ετοιμότητας της «Δύναμης Δέλτα» χθες με την έκτακτη άσκηση «Πυρπολητής». 

Οι πληροφορίες που καταφθάνουν από όλες τις πλευρές επιμένουν ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στο Αιγαίο, πριν και μετά τις ημέρες του Πάσχα, και σε μια περίοδο όπου ξεκινά για τα καλά η τουριστική περίοδος για την Ελλάδα. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβέρνηση θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα το υπουργείο Αμυνας και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Αρκετοί αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο δημιουργίας «θερμού» επεισοδίου τον Απρίλιο το οποίο θα συμπέσει με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και από την Άγκυρα κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες.

Οι δικηγόροι των αξιωματικών υποστηρίζουν ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου πρέπει να πάνε στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού και να μείνουν ελεύθεροι, αφού πέρασε το ανώτατο όριο κράτησής τους.

Εδώ ακριβώς είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ, αφού εκφράζονται φόβοι για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προστατευθούν κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αρπαγής τους από ελληνικό έδαφος γεγονός που θα τινάξει στον αέρα την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή.

Δυστυχώς, οι Τούρκοι έχουν δείξει από το παρελθόν ότι είναι ικανοί για όλα, ιδιαίτερα οι μυστικές τους υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...